Opnieuw hoofdrollen voor Montolivo en Balotelli bij Milan

Na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen het nog altijd ongeslagen AS Roma werd er niet alleen nagepraat over de benutte strafschop en de assist van Kevin Strootman bij de Romeinen. Riccardo Montolivo speelde immers opnieuw een negatieve hoofdrol, Mario Balotelli vestigde om wel héél bijzondere reden de aandacht op zich en Urby Emanuelson kon opgelucht ademhalen na de vrees voor een gebroken arm.

Opnieuw hoofdrollen voor Montolivo en Balotelli bij Milan

Vijf dagen nadat Balotelli de spelers van Ajax met irritant gedrag het bloed onder de nagels vandaan haalde – de Amsterdammers bleven op 0-0 steken in San Siro waardoor AC Milan ten koste van Ajax naar de knock-outfase van de Champions League ging – verscheen de spits op het veld met wel heel bijzondere schoenen. Op zijn schoeisel waren allerlei krantenkoppen van artikelen over hem te zien. Helpen deed het de Italiaan niet; in de slotfase miste hij een uitgelezen kans op 3-2.

De bijzondere voetbalschoenen van Mario Balotelli.
De bijzondere voetbalschoenen van Mario Balotelli.

Emanuelson
Op het moment van die kans stond Emanuelson, die net als Nigel de Jong in de basis begon, al niet meer op het veld. Na een botsing met zijn eigen doelman Gabriel, die met de vuisten het hoofd van de Nederlander raakte, ging hij met een brancard van het veld. Gevreesd werd voor een gebroken ellenboog, hetgeen zou het gevolg zijn van een ongelukkige val.

Urby Emanuelson kwam in het ziekenhuis met de schrik vrij.
Urby Emanuelson kwam in het ziekenhuis met de schrik vrij.

In het ziekenhuis bleek dat er niks gebroken was. Wel is het nog de vraag of Emanuelson op tijd fit is voor de altijd beladen Milanese derby tegen Internazionale van zondag. 'Gelukkig is er niets gebroken. Even kijken hoe het gaat de komende dagen en ik hoop dat ik op tijd fit bij voor de derby. Dank voor alle steun en berichtjes', aldus de voormalige Ajacied op Twitter.

Montolivo
Woensdag tegen Ajax kreeg Montolivo een rode kaart voor het neerschoppen van Christian Poulsen. Maandagavond kreeg hij een gele kaart voor protesteren. Dat leidde wel weer tot het wegzenden van de daarover gepikeerde AC Milan-coach Massimiliano Allegri. 'Maar laten we daar maar niet meer op terugkomen', aldus de coach van de Rossoneri. 'Ik accepteer zijn beslissing en heb spijt van mijn gedrag. Montolivo is de aanvoerder, dus die mag volgens mij wel wat zeggen. Jammer is het wel, door zijn gele kaart is hij geschorst voor de derby.'

Over het spel van zijn ploeg was Allegri gematigd tevreden. 'De neutrale toeschouwer heeft een mooie wedstrijd gezien. Gezien de zware wedstrijd van woensdag tegen Ajax is het ook geen slecht resultaat.'

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri

Roma-coach Rudi Garcia had gemengde gevoelens. 'Normaal gesproken win je met zoveel kansen, maar een punt bij AC Milan halen kan nóóit negatief zijn. Iedereen heeft een indrukwekkend Roma gezien. Twee keer scoren in Milaan is goed, al hadden we meer kansen moeten benutten. Verdedigend waren we wat zwakker dan normaal. Maar we moeten ons nu richten op de komende wedstrijd tegen Catania. Die moeten we winnen.'

'We zijn na vijf maanden nog steeds ongeslagen; als enige in Europa. Vergeet ook niet dat AC Milan wel gewoon de enige nog in de Champions League actieve ploeg is', besluit Garcia, die met de Romeinen de tweede plaats bezet met vijf punten achterstand op koploper Juventus. Het verschil met nummer drie Napoli is drie punten. AC Milan is nog altijd teleurstellend bezig met de tiende stek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen