Allegri dankbaar ondanks ontslag: 'Milan mooie ervaring'

Reacties

Massimiliano Allegri kijkt ondanks zijn abrupte vertrek terug op een mooie periode bij AC Milan. De Italiaanse oefenmeester werd maandag ontslagen na een dienstverband van drieënhalf jaar. Allegri wordt in Milaan opgevolgd door de Nederlander Clarence Seedorf.

Allegri dankbaar ondanks ontslag: 'Milan mooie ervaring'

Wrok koestert Allegri niet. Sterker, de 46-jarige coach is zijn voormalige werkgever juist erkentelijk. 'Ik dank de club en leiding voor de seizoenen die we samen hebben doorgebracht', zei Allegri in de Italiaanse media. 'Het was een mooie ervaring, gekenmerkt door belangrijke successen.'

Allegri kwam in 2010 op voorspraak van Adriano Galliani naar Milan. De vice-voorzitter zag in de even daarvoor bij Cagliari ontslagen trainer de opvolger van huidig Real Madrid-coach Carlo Ancelotti, die na negen jaar vertrok naar Chelsea. De keuze voor Allegri betaalde zich aanvankelijk uit met een landstitel in zijn seizoendebuut. Zelf werd hij bovendien verkozen tot Serie A-trainer van het Jaar.

Na een tweede plaats in 2011/12 achter het aan de top teruggekeerde Juventus kwam de status van Milan als topclub echter meer in het geding. De club moest het hoofd bieden aan financiële problemen en was gedwongen de steunpilaren Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva gezamenlijk voor een bedrag van ruim zestig miljoen euro aan Paris Saint-Germain te verkopen.

Seedorf
Met het ontslag van Allegri bij AC Milan is gebeurd wat al sinds vorig seizoen in de lucht hing. De 46-jarige oefenmeester werd ondanks tegenvallende resultaten al tijden in het zadel gehouden door Galliani, die nu echter heeft moeten buigen voor de ijzeren wil van directielid Barbara Berlusconi, tevens dochter van de almachtige (ere)voorzitter/eigenaar Silvio Berlusconi. Daarmee is de weg voor Clarence Seedorf vrijgemaakt.

Met de aanstelling van Seedorf als trainer bij AC Milan komt de loopbaan van één van de grootste Nederlandse voetballers aller tijden ten einde. Tegelijkertijd zorgt Seedorf voor een unicum, want hij is de eerste Nederlandse trainer in de Italiaanse Serie A. De 37-jarige Seedorf tekent een contract tot medio 2016.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.