Italië jubelt over Seedorf: 'Sinaasappelsap'

Reacties

Dat Clarence Seedorf bij AC Milan aan de slag gaat als hoofdtrainer is ook voor de Italiaanse kranten voer voor ronkende artikelen. In de Italiaanse pers is louter positief gereageerd op de komst van de 37-jarige ex-voetballer die tussen 2002 en 2012 bij de Rossoneri zowel op als naast het veld indruk maakte.

Italië jubelt over Seedorf: 'Sinaasappelsap'

Bij gezaghebbende sportkrant La Gazzetta dello Sport  siert de Nederlander logischerwijs groot de voorpagina. 'Seedorf probeer het maar', zo luidt de vrije vertaling van de kop bij het artikel.

Tuttosport  verwijst naar de oranje-tint die vanaf heden bij de rood-zwarten weer de boventoon zal gaan voeren. Seedorf is de eerste Nederlandse trainer in de Serie A én bij AC Milan. 'Spremuta d'orange', oftewel sinaasappelsap (orange juice) is  de veelzeggende kop.

Ook de andere kranten besteden volop aandacht aan de opvallende keuze van AC Milan. Il Messagero  is misschien wel symbolisch voor het voetstuk waarop Seedorf staat in Italië. 'De winnaar Seedorf keert als trainer terug', luidt hun header.

Zeker is in ieder geval dat Seedorf in ieder geval ook de komende dagen volop zal terug te vinden zijn in de Italiaanse kranten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.