'Periode in Brazilië zal me helpen als trainer van Milan'

Reacties

Clarence Seedorf heeft dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in Brazilië afscheid genomen van Botafogo, zijn laatste club als speler. De 37-jarige oud-international denkt dat zijn periode bij de Braziliaanse club hem zal helpen bij zijn terugkeer bij AC Milan, de club waar hij tussen 2002 en 2012 ook al als speler actief was.

'Periode in Brazilië zal me helpen als trainer van Milan'

Seedorf verscheen even voor half vijf Nederlands tijd glimlachend in de persruimte en stak daarna van wal. 'Na 22 jaar stop ik met voetballen. Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar ik ben blij met wat ik heb bereikt in mijn carrière en hier bij Botafogo', zei de bij Ajax opgeleide oud-international in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Deborah Martin en Botafogo-voorzitter Maurício Assumpção.

'Ik hoop dat Botafogo weer durft te dromen, omdat het na zeventien jaar weer meedoet aan de Copa Libertadores. Ik hoop dat de club het professionele niveau en het gevoel van eigenwaarde zal behouden. Deze anderhalf jaar hebben mij als persoon in ieder geval enorm doen groeien en zullen me helpen bij het nemen van mijn volgende stap, mijn baan als trainer van Milan', aldus Seedorf, die ook enkele personen bedankte, onder wie de inmiddels vertrokken trainer Oswaldo de Oliveira, met wie hij een uitstekende relatie onderhield.

Seedorf stelde vervolgens dat het een moeilijke beslissing was om afscheid te nemen als profvoetballer. 'Toen de president (Silvio Berlusconi, red.) me gisteren belde, was ik sprakeloos. De uitdaging die ik hier bij Botafogo ben aangegaan, voelde voor mij als een project. Ik wilde hier iets moois achterlaten. Niet alleen voor Botafogo, maar voor heel Brazilië. Maar zoveel tijd had ik daar niet meer voor. Het leven van een profvoetballer duurt niet eeuwig. Als ik nou nog vijf jaar had te gaan…'

'Ik ben blij en tevreden met wat ik heb bereikt, ik heb nergens spijt van. Ik zal nooit vergeten hoe Brazilië me in de armen heeft gesloten. Ik denk dat ik daar iets voor heb kunnen teruggeven, dat ik van belang ben geweest. En dus kan ik in alle vrede stoppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.