Gullit: 'AC Milan blijft altijd zoeken in de eigen gelederen'

Reacties

Ruud Gullit is enigszins verrast door de keuze van AC Milan om Clarence Seedorf aan te stellen als hoofdcoach. De voormalig clubicoon spreekt wel van 'een leuke keuze'.

Gullit: 'AC Milan blijft altijd zoeken in de eigen gelederen'

Seedorf, die dus ook direct een punt zette achter zijn rijke spelersloopbaan, zal zondag al op de bank zitten tijdens het thuisduel met Hellas Verona. Daarmee treedt hij deels in de voetsporen van Gullit, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig (als speler) onderdeel uitmaakte van het Nederlandse succestrio met Marco van Basten en Frank Rijkaard (foto). Seedorf is wel de eerste Nederlandse trainer bij AC Milan en in de Serie A.

'AC Milan blijft altijd zoeken in de eigen gelederen', vertelde Gullit vanuit Zürich, waar hij medepresentator was van het FIFA-gala waarop Cristiano Ronaldo de Gouden Bal kreeg, aan RTL 4. 'Het is natuurlijk wel enorm verrassend omdat Clarence op trainersgebied helemaal geen ervaring heeft. Maar het is natuurlijk wel weer een leuke keuze.'

Gullit was als speler bij Milan uiterst succesvol. In de periode 1987-1993 reeg hij de prijzen aaneen, om vervolgens later (1994-95) na een verblijf bij Sampdoria, nog eenmaal terug te keren bij zijn geliefde Rossoneri.

Ronaldo
Vanuit Zürich liet Gullit overigens ook nog weten volledig achter de keuze voor Ronaldo als Gouden Bal-winnaar te staan. 'Een terechte winnaar. Ik had eigenlijk vorig jaar al verwacht dat hij zou winnen', aldus de presentator van het gala.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.