Sow maakt Turkse titelrace weer spannend

De titelstrijd in Turkije is weer helemaal open. Een doelpunt van Moussa Sow in de extra tijd bezorgde Fenerbahçe de drie punten in de derby tegen Besiktas (1-0).

Het meest besproken incident vond echter plaats vlak voor rust, toen Emmanuel Emenike (foto) van het veld wilde lopen. De Nigeriaan werd uitgefloten door zijn eigen fans en was dat beu.

Demonstratief trok hij al zijn shirt uit, maar de technische staf van Fenerbahçe greep in en stuurde hem terug. Emenike kreeg zijn wissel in de rust alsnog en vijf minuten na de pauze werd ook Dirk Kuijt naar de kant gehaald.

Met Pierre Webo en Diego ging de thuisploeg op jacht naar de drie punten, die nodig waren om het gat met de Istanbulse stadgenoten Besiktas (vier) en Galatasaray (vijf) te dichten. Lange tijd leek het duel uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar Moussa Sow - ook hij viel in - besliste anders in de extra tijd.

Door de zege heeft de ploeg van Dirk Kuijt de concurrenten weer in zicht. Galatasaray blijft lijstaanvoerder met 55 punten, gevolgd door Besiktas (54) en Fenerbahçe (53).