Slomka: 'Een wonder hebben we niet nodig'

Reacties

Mirko Slomka is vol vertrouwen in aanloop naar het duel van Hamburger SV met Borussia Dortmund. De opvolger van de ontslagen Bert van Marwijk wil zaterdag een einde maken aan een reeks van zeven opeenvolgende nederlagen in de Bundesliga.

Slomka: 'Een wonder hebben we niet nodig'

'We hoeven het niet over een wonder te hebben, want of we punten gaan pakken is helemaal aan onszelf', aldus Slomka, die met de roemruchte Duitse club nog dertien duels heeft om voor het eerst in de clubgeschiedenis degradatie te voorkomen.

'Maar als we alle positieve signalen die ik de afgelopen dagen gezien heb kunnen vertalen naar het duel met Dortmund, dan hebben we een goede kans', meent Slomka. 'Ik heb een goede indruk van mijn spelers gekregen. Ze zijn volop gemotiveerd.'

Jürgen Klopp, trainer van Dortmund, kondigde al aan niet blij te zijn met de wisseling van de wacht bij HSV, aangezien hij niet weet wat hij nu moet verwachten. 'Maar ze hoeven van ons geen medelijden te verwachten', aldus de Duitser. 'Wij gaan voor de zege.'

Een voordeel voor het HSV van Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy zou het Champions League-duel van Dortmund de dinsdag na het treffen met HSV kunnen zijn. Klopp schijnt van plan te zijn Marco Reus en Mats Hummels te sparen in verband met bezoek aan Zenit Sint-Petersburg. Voor Van der Vaart komt het duel met Dortmund overigens te vroeg in verband met een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.