Van der Vaart: 'Ik zou ook in de 2. Bundesliga spelen'

Reacties

Mocht het zo ver komen dat Hamburger SV naar de 2. Bundesliga degradeert, dan blijft aanvoerder Rafael van der Vaart zijn ploeg trouw. 'Ik zou ook in de 2. Liga spelen', zo vertelde de geblesseerde middenvelder.

Van der Vaart: 'Ik zou ook in de 2. Bundesliga spelen'

Hamburger SV, dat zich zaterdag na de 4-2 nederlaag tegen Eintracht Braunschweig ontdeed van trainer Bert van Marwijk en Mirko Slomka als zijn vervanger aanstelde, staat op de voorlaatste plaats in de Bundesliga. En door dat verlies is het verschil met de hekkensluiter nog maar één punt. Van der Vaart heeft overigens nog wel vertrouwen in een wederopstanding. 'Wij redden het', vertelde de 31-jarige middenvelder in Der Spiegel.

'De Bundesliga bestaat al vijftig jaar, HSV is er sinds het begin bij en is de enige club die nooit gedegradeerd is. Het zou verkeerd zijn als dit toch zou gebeuren', vertelde Van der Vaart, die tijdens het duel metBraunschweig een enkelblessure opliep. Die kwetsuur houdt hem circa drie weken aan de kant, waardoor hij onder meer het oefenduel van Oranje met Frankrijk mist op 5 maart.

Maar mocht HSV toch degraderen, wat Van der Vaart niet ziet gebeuren, dan voelt de middenvelder zich niet te groot voor de 2. Bundesliga. 'Als het moet, om HSV weer naar boven te leiden, dan zou ik het doen', vertelde hij over het spelen op een lager niveau. In Duitsland degraderen de ploegen die aan het eind op de laatste en voorlaatste plaats staan. De nummer zestien, nu SC Freiburg met twee punten meer dan HSV, speelt play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.