Van der Vaart fit voor 'Wedstrijd van het Jaar'

Reacties

Rafael van der Vaart lijkt op tijd fit voor het cruciale uitduel met Eintracht Braunschweig. De aanvoerder van Hamburger SV kampte met een spierblessure, maar trainde vrijdag weer volop mee met de selectie van trainer Bert van Marwijk.

Van der Vaart fit voor 'Wedstrijd van het Jaar'

Voor Van Marwijk is het bezoek aan Braunschweig cruciaal. Verliest HSV zaterdagmiddag van de hekkensluiter, dan staat het nog slechts één punt boven de nummer laatst van de Duitse Bundesliga. In Hamburg wordt het competitieduel dan ook al bestempeld als de Wedstrijd van het Jaar.

Dat geldt zeker voor Van Marwijk. Duitse media suggereren dat de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal bij een tegenvallend resultaat alsnog moet opstappen. Clubicoon Felix Magath heeft zijn kandidatuur weliswaar ingetrokken, maar met Mirko Slomka en Martin Jol zingen er alweer andere namen rond als mogelijke opvolger van Van Marwijk.

Dat Van der Vaart op tijd lijkt hersteld om zaterdag aan de aftrap te verschijnen is daarom een flinke opsteker. De 31-jarige spelmaker scoorde dit seizoen al zeven keer in de Bundesliga. Ook clubtopscorer Pierre-Michel Lasogga (negen goals) zal weer van de partij zijn. Middenvelder Milan Badelj is door een enkelblessure enkele weken niet inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.