Van Marwijk hoeft niet meer te vrezen voor Magath

Reacties

Felix Magath zal de taken van Hamburger SV-trainer Bert van Marwijk niet overnemen in de strijd tegen degradatie. De zestigjarige Duitser ondervindt te veel tegenstand vanuit de club.

Van Marwijk hoeft niet meer te vrezen voor Magath

Van Marwijk staat onder grote druk bij de Bundesliga-club. HSV verloor zaterdag voor de zesde keer op rij en is afgezakt naar de zeventiende plaats op de ranglijst. Felix Magath werd veelvuldig genoemd als opvolger van de voormalig Oranje-bondscoach, wiens baan in Hamburg aan een zijden draadje hing.

Er bleek vanuit de club echter niet voldoende steun om Magath binnen te halen en Van Marwijk de deur te wijzen. Magath heeft daarop op zijn Facebook-pagina gereageerd. 'Het ging mij alleen om jullie (de fans, red.), HSV, de strijd tegen degradatie en de wederopbouw. Ik was met jullie graag aan die weg begonnen. Want jullie zijn top, jullie zijn Bundesliga-waardig. Helaas hielden velen vast aan de oude krachten en was men niet geïnteresseerd in een nieuwe start', schreef hij. Hij liet verder weten dat een deel van de raad van bestuur tegen hem stemde.

'Hoe kan men in zulke omstandigheden een club succesvol door de degradatiestrijd leiden?', aldus Magath over de besluiteloosheid binnen de club, waar de neuzen niet de zelfde kant op staan. 'Eenheid zou de hoogste prioriteit moeten hebben, maar dat is met alle belangengroeperingen en individuele belangen bij HSV nu amper te realiseren.'

Magath besloot zijn bericht met een oproep aan alle fans. 'Aan jullie allemaal één verzoek: steun onze ploeg, zonder gemaar, in de strijd tegen degradatie', schreef hij om vervolgens de fans te bedanken voor hun steun aan zijn adres.

Voor Van Marwijk is het zaterdag erop of eronder. HSV gaat op bezoek bij Eintracht Braunschweig, de hekkensluiter in de Bundesliga. De ploeg van Van Marwijk staat voorlaatste en heeft vier punten meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.