Trainersvakbond hekelt gang van zaken bij HSV

Reacties

Hoewel Bert van Marwijk de storm heeft overleefd bij Hamburger SV, wordt de gang van zaken bij de Duitse club gehekeld door de Duitse trainersvakbond.

Trainersvakbond hekelt gang van zaken bij HSV

Felix Magath heeft zich donderdag teruggetrokken als kandidaat-opvolger voor Van Marwijk, die daardoor aan kan aanblijven als trainer van HSV. Daarmee kwam een (voorlopig) einde aan een hectische week bij Die Rothosen, waarin de positie van de Nederlander in het geding was.

Maar de gang van zaken roept bij de Duitse trainersvakbond (BDFL) vraagtekens op.  Voorzitter Lutz Hangartner wijst op een ontwikkeling waarin trainers het slachtoffer worden van de waan van de dag in plaats rustig kunnen werken.

'Het heeft er de schijn van dat het principe hired to be fired steeds meer opgaat voor trainers', aldus Hangartner in Duitse media. 'We gaan ervan uit dat clubs zich eerst intensief oriënteren of de nieuwe man de juiste is. Het woord langetermijnplanning zien we bij HSV niet. We hebben er geen begrip voor dat een trainer al na zo’n korte periode ter discussie wordt gesteld.'

Magath speelt een opmerkelijke rol, zeker gezien zijn functie als vicevoorzitter van de BDFL. Net als bij de Nederlandse zusterorganisatie Coaches Betaald Voetbal is er een erecode die zegt dat een lid van de organisatie zich niet moet mengen in een trainerskwestie als er nog een collega onder contract staat.

Ondanks diens rol – Magath verhulde allerminst graag aan de slag te gaan bij HSV – wil Hangartner zijn bestuursgenoot niet afvallen. 'Hij komt op voor de belangen van trainers. Ik heb regelmatig contact met hem en zie geen aanknopingspunt dat hij zich actief heeft bemoeid met het proces bij HSV.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.