Slomka: 'Naïef niet aan Tweede Bundesliga te denken'

Hamburger SV heeft de hoop gevestigd op Mirko Slomka, die als vervanger van de zaterdag ontslagen Bert van Marwijk een kunststukje uit 2010 moet herhalen.

Slomka: 'Naïef niet aan Tweede Bundesliga te denken'

Slomka debuteert zaterdag op de bank van Hamburger SV met de thuiswedstrijd tegen topclub Borussia Dortmund. 'Een fantastische tegenstander om te laten zien dat er leven in deze ploeg zit', aldus de 46-jarige trainer.

Het moet het begin zijn van de wederopstanding van HSV, dat onder Van Marwijk is gezakt naar de voorlaatste plaats. Slomka weet waarover hij spreekt. Hij heeft het kunstje eerder geflikt. Hannover 96 stond op de zestiende plaats toen hij in januari 2010 aantrad, om op de laatste speeldag opgelucht de handhaving in de Bundesliga te kunnen vieren.

Die ervaring speelde een rol bij de keuze voor Slomka als opvolger van Van Marwijk. 'Het was belangrijk dat we iemand zouden vinden die deze situatie al eerder heeft meegemaakt', zei technisch directeur Oliver Kreuzer.

Slomka ziet in de Hamburgse selectie voldoende kwaliteit en ook op de werkethiek is weinig af te dingen, zo concludeerde hij na de 4-2 nederlaag van zaterdag tegen Eintracht Braunschweig. 'Een ploeg die zo hartstochtelijk op het veld staat verdient het zich te handhaven. Nu moeten we de technische en tactische kwaliteiten naar boven zien te krijgen.'

Toch houdt ook de kersverse HSV-trainer rekening met de eerste degradatie van Hamburger SV in de Bundesliga-historie. 'Het zou natuurlijk naïef zijn als je kijkt naar de ranglijst en daarbij niet aan de tweede Bundesliga te denken', aldus Slomka, wiens contract tot medio 2016 ook geldt voor het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen