Slomka aangesteld als nieuwe puinruimer in Hamburg

Reacties

Mirko Slomka moet gaan doen waar Bert van Marwijk faalde: Hamburger SV redden van de ondergang. De 46-jarige Duitser tekent tot medio 2016.

Slomka aangesteld als nieuwe puinruimer in Hamburg

De raad van toezicht van Hamburger SV heeft ingestemd met de aanstelling van Slomka, en daarmee waarschijnlijk het laatste besluit genomen voor het haar positie ter beschikking stelt.

Slomka zat sinds december zonder club nadat een conflict met de clubleiding van Hannover 96 was geëindigd in ontbinding van zijn contract. Het was het einde aan bijna vier jaar in dienst van de club, waar hij in 1989 zijn trainerscarrière begon. Hij werkte later ook voor Schalke 04.

Drie keer is scheeprechts moet worden gedacht bij HSV. Slomka was twee keer eerder in beeld bij Die Rothosen. In 2008 was hij een van de kandidaten om Huub Stevens op te volgen, maar toen kreeg Martin Jol de voorkeur. Drie jaar later werd hij benaderd om de wankelende Armin Veh te vervangen, maar vulde Michael Oenning de vacature in.

Slomka, de elfde trainer in de laatste tien jaar in Hamburg, heeft dertien wedstrijden om HSV uit de problemen te loodsen. Na de 4-2 nederlaag bij Eintracht Braunschweig staan Die Rothosen op de voorlaatste plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.