Trainer Slomka moet bij Hannover 96 plaatsmaken

De overtuiging dat er iets moest veranderen heeft Mirko Slomka zijn baan gekost als trainer van Hannover 96. De 46-jarige coach is na een dienstverband van bijna drie jaar aan de kant gezet.

Trainer Slomka moet bij Hannover 96 plaatsmaken

De positie van Slomka stond al enige tijd onder druk door teleurstellende resultaten. De trainer, die na zijn entree in januari 2010 de club behoedde voor degradatie en ook twee keer Europees voetbal afdwong, had niet meer de onvoorwaardelijke steun van de clubleiding. Ondanks een van de duurste selecties in de clubhistorie waren de resultaten met een dertiende plaats teleurstellend.

'We hebben deze beslissing niet licht genomen, maar we hebben samen de overtuiging dat er iets moet veranderen', zegt technisch directeur Dirk Dufner op de website van Hannover 96. Eerder had hij al gezegd dat de kans op een ontslag 60-40 was, ondanks een contract tot medio 2016.

Het besluit afscheid te nemen van Slomka had ook een financieel component. Want met het vertrek van de trainer moet Hannover 96 ook een contractueel vastgelegde afkoopsom betalen die in de miljoenen loopt.

Onduidelijk is wie de vacature bij Hannover 96 gaat invullen. De beoogde nieuwe man Thomas Schaaf heeft al aangegeven geen interesse te hebben. Frank Kramer, die bij de tweedeklasser SpVgg Greuther Fürth werkt, geldt als nieuwe favoriet voor de vacature.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen