Leverkusen in vorm treft buitenshuis machteloos Hannover

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de zevende speelronde is dat het duel tussen Bayer Leverkusen en Hannover 96 van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Leverkusen in vorm treft buitenshuis machteloos Hannover

Bayer Leverkusen

Klassering: 3de plaats (vijftien punten uit zes duels)
Vorm: W-W-V-W-W

Bayer Leverkusen bevindt zich te midden van de bekende englischen Wochen, de periode dat drie duels per week eerder regel dan uitzondering zijn. Vóór aanvang van het seizoen wilde de formatie van trainer Sami Hyypiä in deze fase minimaal in de topzes van de Bundesliga staan.

Met vijftien punten uit de eerste zes speelronden – de beste start sinds de promotie naar het hoogste niveau in 1979 – is aan die interne doelstelling ruimschoots voldaan. Het treffen met Hannover 96 dient als generale repetitie voor de belangrijke thuiswedstrijden tegen Real Sociedad (Champions League) van woensdag, drie dagen later gevolgd door Bayern München.

Uitgelicht
In Leverkusen wordt dezer dagen veel gesproken over het rotatiebeleid van coach Hyypiä. De twee laatste officiële wedstrijden (FSV Mainz 05 en Arminia Bielefeld) trad het elftal aan met een op een negen (!) posities gewijzigde formatie. Volgens Hyypiä noodzaak om iedereen fris en scherp te houden.

'Alleen dan kunnen we aanvallend spelen', aldus de oud-Willem II-verdediger, die volgens eigen zeggen over een kwalitatief sterkere selectie beschikt dan vorig seizoen. Tijdens het bekerduel bij Arminia Bielefeld (0-2 zege) van dinsdag namen zelfs de onmisbare Stefan Kiessling (zeven goals in officieel verband, vier assists) en Sidney Sam (zeven treffers, vijf assists) plaats op de bank.

Hannover 96

Klassering: 4de plaats (twaalf punten uit zes duels)
Vorm: V-W-W-V-W

Hannover 06 verloor afgelopen woensdag in het toernooi om de DFB-Pokal voor de tweede keer in elf dagen van Bayern München (4-1). Daarvoor had de Noord-Duitse club een 2-0 nederlaag in competitieverband geleden. Reden voor sportdirecteur Dirk Dufner om pittige kritiek te uiten op het functioneren van de achterhoede. Zowel Salif Sané en Hiroki Sakai als voormalig PSV'er Marcelo gingen bij de treffers van Bayern niet vrijuit.

In de Bundesliga had Hannover 96 bewezen over veerkracht te bezitten. Tijdens de zeges op FC Augsburg (2-1) en FSV Mainz 05 (4-1) kwam de formatie van trainer Mirko Slomka terug van een achterstand. Opvallend is dat Hannover na zes speelronden de best presterende thuisploeg van de Bundesliga is met vier zeges – met FSV Mainz 05 is het de enige ploeg die al vier keer voor eigen publiek heeft gevoetbald. Twee competitieduels op vreemde bodem leverde nul punten en nul goals op.

Uitgelicht
Hoopvol kijkt Hannover 96 uit naar de terugkeer van Mame Diouf. De Senegalese spits kende een goede seizoenstart met twee goals uit de eerste drie competitieduels, maar liep daarna tijdens een interland een enkelblessure op. Intussen, drie weken later, heeft Diouf de training hervat en wordt er gehoopt op diens inzetbaarheid tegen Bayer Leverkusen.

Vorig seizoen was de voormalig speler van onder meer Manchester United topscorer van Hannover 96 met twaalf treffers. De statistisch meest waardevolle speler van Slomka is momenteel de Hongaarse routinier Szabolcs Huszti, goed voor drie competitie- en één bekergoal. Tijdens zijn laatste twee optredens scoorde hij vanaf de strafschopstip.

Onderlinge historie

Bayer Leverkusen won elf van de veertien thuisduels in de Bundesliga met Hannover 96. De laatste zes werden soeverein gewonnen met de veelzeggende doelcijfers 15-1. Het feit dat Hannover 96 dit seizoen als enige nog geen goal maakte op vreemde bodem, belooft weinig goeds. Drie van de laatste vier thuisduels maakte Leverkusen-spits Stefan Kiessling minimaal één goal.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
28/01/2011 Bayer Leverkusen - Hannover 96 2-0 Bundesliga
10/12/2011 Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0-0 Bundesliga
28/04/2012 Bayer Leverkusen - Hannover 96 1-0 Bundesliga
09/12/2012 Hannover 96 - Bayer Leverkusen 3-2 Bundesliga
11/05/2013 Bayer Leverkusen - Hannover 96 3-1 Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen