HSV en Leverkusen in volgende ronde, tragisch verlies Mainz

Met interim-trainer Rodolfo Cardozo op de bank en de nieuwe coach Bert van Marwijk op de tribune heeft Hamburger SV in het Duitse bekertoernooi gedaan wat het moest doen om de crisis niet nog erger te laten worden: winnen van Greuther Fürth. Bayer Leverkusen bekerde ook door, maar FSV Mainz 05 leed tegelijkertijd een historische nederlaag tegen 1. FC Köln.

HSV en Leverkusen in volgende ronde, tragisch verlies Mainz

Hamburger SV - Greuther Fürth 1-0
In de tweede wedstrijd na het ontslag van trainer Thorsten Fink was Hamburger SV negentig minuten lang de bovenliggende partij. Het afgelopen seizoen uit de Bundesliga gedegradeerde Greuther Fürth mocht doelman Wolgang Hesl dankbaar zijn dat alleen Pierre-Michel Lasogga trefzeker was namens de nieuwe werkgever van voormalig Oranje-bondscoach Van Marwijk.

De van Hertha BSC gehuurde centrumspits startte voor het eerst in de basis als diepste man vóór aanvoerder Rafael van der Vaart. De 21-jarige aanvaller profiteerde in de 64ste minuut van een zeldzame fout van Hesl, die een lastig opstuitende vrije trap van Hakan Calhanoglu niet klemvast kon houden.

Dankzij het doelpunt van Lasogga boekte HSV zijn eerste overwinning sinds 31 augustus, toen het tegen Eintracht Braunschweig zijn enige competitiezege tot dusver liet noteren. Hoopgevend voor Van Marwijk is dat Van der Vaart zijn rol als voortrekker met name in de eerste helft waarmaakte met enkele uitstekende aanvallende acties.

Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 0-2
Net als de Bundesligaclubs HSV en Borussia Dortmund plaatste Bayer Leverkusen zich dinsdagavond voor de derde ronde van het Duitse bekertoernooi. Ook Die Werkself had echter moeite om het overwicht tegen het een divisie lager spelende Arminia Bielefeld in de score tot uiting te brengen.

Nadat Stefan Reinartz na een uur de paal had geraakt met een afstandspegel van dertig meer, bracht de van HSV overgenomen Heung-Min Son de verlossing door Arminia-doelman Patrick Platins te passeren na een combinatie met Lars Bender. Vlak voor tijd loodste Sidney Sam de zege op aangeven van Can definitief in veilige haven.

FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 0-1
FSV Mainz kreeg de twijfelachtige eer om als eerste Bundesligaclub uit de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal te vliegen. Tegen 1. FC Köln, de huidige nummer twee van de Tweede Bundesliga, zette de dramatische vorm van de ploeg van trainer Thomas Tuchel zich voort. Na drie opeenvolgende competitienederlagen was een goal van de deze zomer juist bij Mainz vertrokken Marcel Risse voldoende voor een nieuwe domper.

Köln zakte vervolgens massaal terug om de eerste overwinning bij Mainz in 51 jaar te realiseren. Omdat zowel Dani Schahin als Eric Maxim Choupo-Moting een minuut voor tijd faalde, was de historische zege van Köln toch een feit.

Overige uitslag
1899 Hoffenheim - Energie Cottbus (2) 3-0 n.v.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen