Hamburger SV bevestigt aanstelling Van Marwijk

Bert van Marwijk wordt de nieuwe trainer van Hamburger SV. Dat bevestigt de club. De voormalige bondscoach van Oranje heeft een contract ondertekend tot medio 2015.

Hamburger SV bevestigt aanstelling Van Marwijk

Van Marwijk liet onlangs zelf al weten dat hij eruit was over een contract voor twee jaar, met een optie voor een extra seizoen. Maandagavond volgde de bevestiging van de club.

Woensdag zal Van Marwijk de training al leiden. Die dag wordt hij ook gepresenteerd. Zaterdag zal hij voor het eerst op de bank plaatsnemen in het uitduel met Eintracht Frankfurt. Dinsdag zal Van Marwijk nog niet op de bank zitten bij het bekerduel met SpVgg Greuther Fürth.

Voor Van Marwijk, die Roel Coumans (Fortuna Sittard) als assistent-trainer meeneemt, wordt de baan bij Hamburger SV zijn zesde trainersklus. De 61-jarige Deventenaar begon zijn trainersloopbaan bij Fortuna Sittard. Daarna was hij achtereenvolgens werkzaam voor Feyenoord, Borussia Dortmund, opnieuw Feyenoord en het Nederlands elftal. Sinds het teleurstellend verlopen EK van 2012, waarop Oranje in de groepsfase uitgeschakeld werd, zat Van Marwijk zonder werk.

HSV kent een bijzonder zwakke seizoenstart en ontsloeg daarom vorige week trainer Thorsten Fink. Na zes duels bezet HSV met vier punten de zestiende plaats in de Bundesliga.

Na Huub Stevens, Martin Jol en Ricardo Moniz is Van Marwijk de vierde Nederlandse trainer bij HSV. 'We zijn enorm blij met de komst van Bert van Marwijk. Hij is een trainer met enorm veel ervaring en hij heeft al vaak genoeg bewezen dat hij in staat is om succes te boeken', stelt technisch directeur Oliver Kreuzer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen