Dortmund pas na verlenging door tegen taai 1860 München

Borussia Dortmund heeft zich pas na verlenging geplaatst voor de derde ronde van het Duitse bekertoernooi. De koploper van de Bundesliga had een penalty nodig om de ban te breken tegen het taaie 1860 München (2-0), dat in de Tweede Bundesliga momenteel op een vijfde plaats staat.

Dortmund pas na verlenging door tegen taai 1860 München

Dortmund trad op volle oorlogssterkte aan tegen 1860 München en grossierde ook in balbezit, maar de defensie van Die Löwen gaf maar zelden een krimp. En als de ploeg van trainer Jürgen Klopp wel door de linies brak, bleek de ervaren Hongaarse doelman Gabor Király keer op keer een onoverkomelijke sta-in-de-weg.

Marco Reus (foto) was aan BVB-kant de man met de meeste dreiging. Na zeventien minuten schoot hij echter net naast het doel van Király. Na rust vond Dortmund vaker de weg naar het doel van 1860, maar Jakub Blaszczykowski raakte van dichtbij de lat en nauwelijks tien minuten later kregen Kevin Grosskreutz en Robert Lewandowski de bal er op een meter van de doellijn ook niet in.

Het bekerduel met 1860 München had wat dat betreft veel overeenkomsten met het 1-1 gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen 1. FC Nürnberg. Het eerste puntenverlies van het huidige Bundesliga-seizoen voor Dortmund was ook al te wijten aan een gebrek aan efficiëntie. En dat terwijl Dortmund deze jaargang nog zo overtuigend was begonnen met vijf zeges en liefst vijftien treffers.

Tegen 1860 München brak de stagnerende productie Dortmund uiteindelijk niet op. Nadat Reus in de verlenging uit een vrije trap eerst nog de lat had geraakt, forceerde de 24-jarige vleugelspits kort daarna een strafschop en een rode kaart voor Dominik Stahl. Invaller Pierre-Emerick Aubameyang opende vervolgens de score vanaf elf meter, waarna Henrikh Mkhitaryan er nog 2-0 van maakte.

Overige uitslagen
Preussen Munster (3) – FC Augsburg 0-3
VfL Wolfsburg – VfR Aalen (2) 2-0
SC Wiedenbrück (4) – SV Sandhausen (2) 1-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen