Van der Vaart geeft Slomka positief signaal

Reacties

Trainer Mirko Slomka heeft op zijn eerste werkdag bij Hamburger SV van Rafael van der Vaart het signaal gekregen dat past in zijn plannen met de Duitse club in crisis.

Van der Vaart geeft Slomka positief signaal

'Rafael heeft mij gezegd dat hij zich al weer helemaal goed voelt en er alles aan gaat doen om eerder op het veld te staan', zei Slomka. Die mededeling kwam een dag nadat de verwachting werd uitgesproken dat de Oranje-international drie weken was uitgeschakeld door een enkelblessure.

De opmerking van Van der Vaart, die mogelijk nog voor de oefeninterland van Oranje tegen Frankrijk op 5 maart weer van de partij is bij HSV, past ook in de lijn van Slomka. De opvolger van Bert van Marwijk wil het heersende negativisme het hoofd bieden, zo stelde hij maandag bij zijn aantreden.

'De spelers moeten lachen en plezier hebben', hield de Duitser zijn gehoor voor. Van een gebrekkige conditie – een verwijt aan Van Marwijk - wilde hij niets weten. 'Ik heb de laatste wedstrijden niet de indruk gekregen dat de ploeg niet fit is. Het gaat er nu om iets aan de knoppen te draaien en de juiste tactiek op het veld te krijgen.'

Zaterdag tegen Borussia Dortmund neemt Hakan Calhanoglu waarschijnlijk de honneurs waar voor Van der Vaart, die niet uitsluit in de Nordderby van 1 maart tegen Werder Bremen weer beschikbaar te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.