Sevilla tegenover Shakhtar, Liverpool treft Villarreal

Reacties

Titelverdediger Sevilla treft Shakhtar Donetsk in de halve finale van de Europa League. Liverpool werd bij de loting gekoppeld aan Villarreal. Net als in de Champions League is er daardoor een volledig Spaanse eindstrijd mogelijk dit seizoen.

Sevilla tegenover Shakhtar, Liverpool treft Villarreal

Sevilla en Shakhtar stonden in het seizoen 2006/07 tegenover elkaar in de achtste finale van de strijd om de UEFA Cup en de Oekraïners leken toen op weg naar de kwartfinale, maar Andrés Palop voorkwam dit. Diep in de extra speeltijd kopte de doelman binnen uit een hoekschop van Dani Alves. Hij zorgde daarmee voor 2-2 en aangezien ook de heenwedstrijd in Spanje in 2-2 was geëindigd, kwam er een verlenging. Daarin zorgde Javier Chevantón voor het winnende doelpunt namens de bezoekers. Uiteindelijk won Sevilla dat jaar ook de UEFA Cup.

Liverpool en Villarreal kwamen elkaar nooit eerder tegen tijdens een officiële wedstrijd. In januari 2006 deden de clubs wel zaken met elkaar: Liverpool liet Josemi vertrekken naar Villarreal en kreeg daar Jan Kromkamp voor terug. De bijnaam van Villarreal is El Submarino Amarillo, wat de vertaling is van de grote hit van de uit Liverpool afkomstige Beatles, The Yellow Submarine. Na de promotie naar de derde divisie in 1967 werd het nummer grijsgedraaid door de Villarreal-fans en zo ontstond de bijnaam.

Van de vier overgebleven clubs is Villarreal de enige zonder ervaring in een Europa League-finale. Sevilla won de laatste twee edities van dit toernooi, terwijl het eerder ook al twee keer beslag legde op de UEFA Cup. Dezelfde bokaal ging drie keer naar Liverpool, terwijl Shakhtar Donetsk in 2009 het toernooi won.

De heenwedstrijden worden gespeeld op donderdag 28 april, terwijl de returns voor donderdag 5 mei op het programma staan.

Halve finale Europa League
Shakhtar Donetsk (Oek) - Sevilla (Spa)
Villarreal (Spa) - Liverpool (Eng)


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.