Geblesseerde Gameiro opnieuw goud waard vanaf elf meter

Reacties

Sevilla plaatste zich donderdagavond ten koste van Athletic de Bilbao voor de halve finale van de Europa League en de gedachten gingen even terug naar 14 mei 2014. Ook toen speelde Kévin Gameiro een hoofdrol.

Geblesseerde Gameiro opnieuw goud waard vanaf elf meter

Vorige week won Sevilla met 2-1 in Baskenland, maar de return leverde een zege voor Athletic op: 1-2. Aangezien er in de verlenging niet gescoord werd, moest een strafschoppenserie de beslissing brengen. Tegenvaller voor Sevilla was dat Gameiro in de slotfase van de verlenging geblesseerd raakte.

'In eerste instantie gaf de medische staf aan dat hij geen penalty kon nemen', reageerde Sevilla-trainer Unai Emery na de wedstrijd. 'Ik sprak erover met hem en hij zei dat hij de strafschop zou benutten. We wisten dat hij dat al eens eerder had gedaan, dus we hebben hem er één laten nemen.'

Emery verwees naar de Europa League-finale van twee seizoenen geleden. Gameiro liep in de verlenging tegen Benfica een knieblessure op, maar schoot uiteindelijk wel de beslissende strafschop binnen. Tegen Athletic herhaalde hij dat kunstje, waardoor Sevilla in de race blijft om de Europa League voor de derde keer op rij te winnen.

Gameiro was ook in de reguliere speeltijd al één keer trefzeker namens Sevilla. Het was al de zevende goal op rij van de Andalusiërs waarbij de spits direct betrokken was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.