Klopp velt oude club Dortmund na miraculeuze comeback

Liverpool heeft op spectaculaire wijze de halve finale van de Europa League bereikt. Het leek aanvankelijk helemaal mis te gaan voor de ploeg van manager Jürgen Klopp tegen Borussia Dortmund, maar een enorme portie veerkracht zorgde voor een bizarre wending: 4-3.

Het 'You'll never walk alone' vooraf was imposant, de minuut stilte om de Hillsborough-ramp (vrijdag precies 27 jaar geleden) misschien nog wel indrukwekkender. Op het moment dat de bal eenmaal rolde, had Dortmund echter slechts negen minuten nodig om Anfield met twee doelpunten stil te krijgen. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar.

Het begon zo goed voor Dortmund. Henrikh Mkhitaryan schoot na amper vier minuten raak uit de rebound van een poging van Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn inzet nog knap gered zag worden door doelman Simon Mignolet. De Belg was volstrekt kansloos op de inzet van Mkhitaryan. Vijf minuten later was de 0-2 van Aubameyang van grote schoonheid. Een fenomenale steekpass van Marco Reus kwam bij de topspits uit Gabon terecht, die de bal hard in de bovenhoek punterde.

Jürgen Klopp viert op geheel eigen wijze feest na de onwaarschijnlijke comeback van Liverpool tegen zijn oude club Borussia Dortmund.

Liverpool gaf niet op en kreeg nog voor rust wat kansjes op de aansluitingstreffer. Vrijwel direct na rust was de sfeer terug op Anfield. Een subtiel passje van Emre Can zette Origi in de 48ste minuut alleen voor Roman Weidenfeller en de Belg, ook al trefzeker in de heenwedstrijd, rondde met buitenkant voet feilloos af. Ook na de 1-3 van Reus, die scoorde met een schuiver op aangeven van Mats Hummels, deed het vuur bij Liverpool niet doven.

De mannen van Klopp kwamen via een hard schot van Coutinho, in de 66ste minuut na goed klaarleggen door James Milner, terug tot 2-3 en Mamadou Sakho trok de stand met een rake kopbal twaalf minuten voor tijd zelfs gelijk. Daarmee was de fabelachtige comeback van Liverpool nog niet ten einde, want het sprookje werd compleet gemaakt door Dejan Lovren in de eerste minuut van de extra tijd. De verdediger kopte bij de tweede paal raak uit een voorzet van Milner.

Daarmee bleek de storm van Dortmund op Anfield te vroeg te zijn gekomen. Bij de Duitse fans, die de hele wedstrijd een enorm feest vierden in Liverpool, droop het ongeloof van de gezichten af. Uitgerekend tegen de nog altijd zo geliefde Klopp kwam het Europese avontuur tot een einde. Het 'You'll never walk alone' klonk na het laatste fluitsignaal luider dan ooit en niet voor het laatst dit toernooi: Liverpool staat in de halve finale van de Europa League.