Seedorf zet als trainer eerste stappen in San Siro

Reacties

AC Milan heeft zijn nieuwe trainer nu echt binnen. Tijdens het thuisduel met Spezia in de strijd om de Coppa Italia kwam Clarence Seedorf in de 68ste minuut het stadion binnen, kort nadat hij in Italië was geland.

Seedorf zet als trainer eerste stappen in San Siro

Maandagochtend werd Massimiliano Allegri ontslagen na de pijnlijke nederlaag bij Sassuolo (4-3) de avond ervoor en nog dezelfde dag werd zijn opvolger bekend. De 37-jarige Seedorf verbleef op dat moment echter nog in Brazilië, waar hij speelde voor Botafogo.

Meteen werd bekend gemaakt dat assistent-trainer Mauro Tassotti tijdens de bekerwedstrijd tegen Spezia de leiding zou hebben en dat Seedorf vanaf donderdag voor de groep zou staan.

Met Seedorf aan het roer hoopt Milan die succestijden te doen herleven. Eerder vandaag maakte de Italiaanse topclub al melding van de hooggespannen verwachtingen. 'We kijken vol verwachting uit naar de komst van Seedorf. We staan aan de start van een nieuw avontuur.'

In de periode 2002-12 was Seedorf als speler actief voor de Rossoneri, met wie hij twee keer kampioen werd en twee keer de Champions League won. Aan de 87-voudige Oranje-international de taak om AC Milan omhoog te loodsen vanaf de elfde plaats in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.