Seedorf: 'Ik ben niet dom, behandel me met respect'

Reacties

De snerende kritiek van AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi lijkt wat los te hebben gemaakt bij Clarence Seedorf. De Nederlandse trainer beet flink van zich af toen hij werd geconfronteerd met de opmerkingen van zijn baas.

Seedorf: 'Ik ben niet dom, behandel me met respect'

Een journalist haalde een opmerking van Berlusconi aan, die stelde dat Balotelli onder Seedorf nog steeds zoekende is en misschien beter op zijn plek is in het nationale elftal. 'Stel niet zulke vragen', beet Seedorf van zich af. 'Ik mag dan pas een paar maanden trainer zijn, maar ik loop al 22 jaar rond in dit wereldje. Ik ben niet dom. Ik heb jullie journalisten altijd met respect behandeld. Nu vraag ik jullie je ook ten opzichte van mij fatsoenlijk te gedragen.'

Een andere opmerking van Berlusconi viel ook al niet goed bij Seedorf. Als onderdeel van zijn taakstraf werkt de clubbaas in een verzorgingstehuis met demente bejaarden. Hij liet zich daarbij ontvallen dat deze oudjes volgens hem geen gek figuur zouden slaan als trainer van Milan. Hoewel wellicht grappend en gekscherend bedoeld, kon Seedorf er niet om lachen.

Raadsel
'Ik snap niet wat hij bedoelt. Misschien doelt hij erop dat dit een spelersgroep is die makkelijk te leiden valt? Ik ga er verder niet op reageren. Ik ga niet over de president met jullie praten. Ik ben blij dat de afgelopen dagen spelers hebben laten weten dat ze achter mij staan. Als ze dat publiekelijk zeggen, houdt dat in dat ze het menen. Wat de club van mij vindt, moet je niet aan mij vragen', aldus de oefenmeester, die van zijn laatste zeven duels zes keer won en zondag 12.30 uur op bezoek gaat bij Atalanta Bergamo.

Het aanhoudende gezaag aan Seedorfs stoelpoten blijft ook maar doorgaan. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Milan een lijntje uitgeworpen naar de clubloze Luciano Spalletti. Berlusconi gooide zelf olie op het vuur door zich lovend uit te laten over Vincenzo Montella, trainer van Fiorentina. 'Die complimenten over Montella? Daar moet je de voorzitter zelf maar naar vragen. Ik heb daar niets over te melden', sloot Seedorf af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.