Van Basten: 'Ik zou Seedorf nooit aangesteld hebben'

Reacties

Als het aan Marco van Basten had gelegen, zou hij Clarence Seedorf nooit als hoofdtrainer van AC Milan aangesteld hebben.

Van Basten: 'Ik zou Seedorf nooit aangesteld hebben'

Op 16 januari werd Seedorf aangesteld als hoofdtrainer bij Milan. Hij volgde de ontslagen Massimiliano Allegri op. De voormalige middenvelder van de club beleefde een lastig begin in Milaan, maar lijkt de boel inmiddels beter op de rit te hebben. In de laatste zeven competitieduels werd er zes keer gewonnen en daardoor lonkt er nog een deelnamebewijs voor de Europa League, waar de zesde plek voor zou volstaan.

Ondanks de wederopstanding van Seedorf en zijn elftal, had Van Basten het anders aangepakt. 'Als ik het voor het zeggen had gehad, dan zou ik Seedorf de Milanese bank nooit hebben toevertrouwd. De Rossoneri hebben behoefte aan een meer ervaren trainer. Roberto Donadoni past bijvoorbeeld perfect. Hij is al vijftien jaar lang oefenmeester en met zijn profiel en ervaring lijkt Donadoni de juiste trainer voor AC Milan', aldus Van Basten in gesprek met Sky Sports.

Mocht Seedorf op straat worden gezet en Milan niet kiezen voor een oude rot in het vak, dan heeft de huidig trainer van SC Heerenveen een andere suggestie. 'Bij Milan hebben ze ervaring nodig, maar in Filippo Inzaghi beschikken ze ook over een zeer getalenteerde trainer. Als ze hem aanstellen, zal hij wel tijd nodig hebben.'

Van Basten kende tot op heden een redelijk opmerkelijke trainersloopbaan. In het seizoen 2003/04 begon hij zijn carrière als coach bij Jong Ajax. Na dat seizoen werd de oud-speler van AC Milan aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het EK van 2008 legde hij zijn taken als keuzeheer neer en werd hoofdtrainer van Ajax. In mei 2009 stopte hij in Amsterdam. Sinds februari 2012 is Van Basten trainer van Heerenveen en volgend seizoen gaat hij aan de slag als oefenmeester van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.