Seedorf lachende derde na remise tussen Lazio en Hellas

Lazio en Hellas Verona hebben in Rome op spectaculaire wijze gelijkgespeeld: 3-3. Die remise is heel goed nieuws voor het AC Milan van Clarence Seedorf, dat beide concurrenten in de strijd om Europees voetbal onder zich houdt.

Hellas was in het eerste half uur de betere van de twee ploegen, maar Lazio kwam in de dertigste minuut op voorsprong. Baldé Keita rondde af na een vliegensvlugge counter. Hellas kwam acht minuten later alweer langszij, via een geplaatst schot van AS Roma-huurling  Marquinho.

Na rust was de wedstrijd volledig in balans. Lazio greep de voorsprong via een treffer van Senad Lulic, maar deze keer was het Hellas dat razendsnel weer langszij kwam. Juan Iturbe schoot raak na een fraaie steekpass van Jacopo Sala. In de slotfase drong Hellas flink aan met de verdiende 3-2 van Rômulo tot gevolg. De Braziliaanse invaller schoot in de 83ste minuut van dichtbij raak. Twee minuten later kwam Lazio met tien man te staan, want Lulic kreeg rood na een harde overtreding op Iturbe.

Lazio leek daardoor op een nederlaag af te stevenen, maar in de extra tijd versierde Miroslav Klose een strafschop door zich te laten vallen na een duel met Michelangelo Albertazzi, die rood kreeg. Stefano Mauri benutte het buitenkansje in twee instanties: 3-3.

Beide partijen komen door het gelijkspel op 53 punten uit 36 wedstrijden. Nummer acht AC Milan (54 punten) houdt beide clubs daardoor onder zich. Parma (54) en Torino (55) zijn daardoor nu Seedorfs belangrijkste concurrenten in de strijd om de zesde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League.