De Jong maakt zich onsterfelijk met winnende goal in derby

Dankzij een doelpunt van Nigel de Jong won AC Milan voor het eerst in ruim drie jaar weer van Internazionale: 1-0. De ploeg van trainer Clarence Seedorf, die zijn 24ste Milanese derby in totaal en eerste als trainer beleefde, doet daarmee hele goede zaken in de strijd om de Europa League.

Bij Milan begon Urby Emanuelson op de bank en Nigel de Jong in de basis. Laatstgenoemde had een enorm aandeel in de enige grote kans van de eerste helft, die zich liet omschrijven als tactisch steekspel. In de 37ste minuut gaf De Jong een fantastische dieptepass op Kaká, die de bal zonder aan te nemen keihard op de lat ramde.

Milan was in de eerste helft de betere van de twee partijen en was ook na rust dominant. De verdediging van Inter gaf echter nauwelijks ruimte weg. Bij standaardsituaties lukte het Milan wel om gevaarlijk te worden. Philippe Mexès kopte na een corner rakelings naast, maar even later was het alsnog raak. Nigel de Jong bekroonde een vrije trap van Mario Balotelli met een harde kopbal. Het was zijn eerste doelpunt dit seizoen en zijn tweede in totaal in Milanese dienst. Die tegenslag kwam het zeer matig spelende Inter niet te boven.

Door de overwinning in Clarence Seedorfs eerste derby als trainer schuift Milan op van plek tien naar plek acht. Het gat met de zesde plaats die rechtgeeft op deelname aan de Europa League bedraagt slechts een punt. Inter, dat vijfde staat, heeft drie punten meer dan Milan.