Seedorf wars van druk, De Jong in topvorm

Reacties

AC Milan-trainer Clarence Seedorf laat zich niet leiden door de negatieve berichtgeving in de Italiaanse media. Zijn ploeg won zondagavond de beladen stadsderby tegen Internazionale (1-0) en doet nog altijd mee om Europees voetbal.

Seedorf wars van druk, De Jong in topvorm

'Het was zoals altijd een zeer emotionele derby. Ik ben trots op de manier waarop de ploeg heeft gevochten voor de overwinning. Het applaus na afloop was dan ook verdiend', zegt Seedorf in gesprek met Sky Sports, die dankzij de overwinning op de stadgenoot in de race blijft om te voldoen aan de doelstelling van de Milan-directie: kwalificatie voor Europees voetbal.

'We blijven vechten voor Europees voetbal. Dat is niet eenvoudig, want veel teams zijn in de race', aldus de Nederlander. AC Milan staat nu gedeeld zevende in de Serie A en moet nog een plek stijgen om een Europa League-ticket in de wacht te slepen. De achterstand op nummer zes Torino bedraagt één punt.

Druk
Seedorf zou volgens diverse Italiaanse media bezig zijn aan zijn laatste maanden als coach van Milan. Toch maakt de voormalige middenvelder zich allerminst druk. 'Ik ben gewend aan kritiek, kijk altijd kritisch naar mezelf en beschouw mezelf als een winnaar. Ik kan op een ontspannen manier werken dankzij een ploeg die bereid is om te vechten.'

Mario Balotelli feliciteert Nigel de Jong met zijn rol als matchwinner. De controlerende middenvelder lijkt vlak voor het WK in topvorm te verkeren.
Mario Balotelli feliciteert Nigel de Jong met zijn rol als matchwinner. De controlerende middenvelder lijkt vlak voor het WK in topvorm te verkeren.

Dat Seedorf met een beter gevoel op bank zit, heeft een reden. 'Onze defensie is sterker nu de hele ploeg meeverdedigt. Ze weten nu hoe belangrijk het is om agressief te spelen, met Nigel de Jong als sprekend voorbeeld. Hij speelde fantastisch vlak voor de verdediging', aldus Seedorf over zijn landgenoot, die met een rake kopbal uitgroeide tot matchwinner tijdens de derby in Milaan en gezien de uitspraken van Seedorf in topvorm lijkt te verkeren, zo vlak voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.