Seedorf smacht naar rust en vrede van koningin Atalanta

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 37ste speelronde is dat het duel tussen Atalanta Bergamo en AC Milan van zondagmiddag 12.30 uur.

Seedorf smacht naar rust en vrede van koningin Atalanta

Atalanta Bergamo

Klassering elfde (47 punten uit 36 wedstrijden)
Vorm V-V-V-G-V

La Regina delle Provinciali. De koningin van de priovincialen, dat is de lovende bijnaam van Atalanta Bergamo. Atalanta, de trots van de ten oosten van Milaan gelegen provinciestad Bergamo, is al jarenlang een baken van rust in het Italiaanse voetbal, waar wanhoopsontslagen en paniekaankopen aan de orde van de dag zijn.

Met een dienstverband van bijna vier jaar is trainer Stefano Colantuono de langstzittende trainer in de Serie A. Sinds de promotie in 2011 hield hij Atalanta twee keer buiten de degradatiestrijd. Dit seizoen lonkte zelfs lange tijd kwalificatie voor de Europa League, maar door een reeks van vijf duels waarin slechts een punt werd behaald is Europees voetbal niet langer haalbaar.

Etalageclub
Atalanta is tegenwoordig een van de weinige Italiaanse clubs waar jeugd van eigen bodem de kans krijgt. Daardoor leverden de Nerazzurri de afgelopen jaren diverse spelers af aan de nationale top, zoals Ezequiel Schelotto (Internazionale), Federico Peluso, Manolo Gabbiadini en Simone Padoin (allen Juventus). Doelman Andrea Consigli (27) is de volgende die etalageclub Atalanta lijkt te verlaten. De kandidaat-international is in beeld bij AC Milan om na dit seizoen Christian Abbiati op te volgen. Een andere speler om in de gaten te houden is Maxi Moralez (27). De Argentijnse international (één cap) is met zijn 1.60 meter extreem klein van stuk, maar steekt er in technisch opzicht ver bovenuit en is dit seizoen goed voor vijf goals en zes assists.

AC Milan

Klassering achtste (54 punten uit 36 wedstrijden)
Vorm W-W-W-L-W

Het lijkt erop dat Clarence Seedorf in de ogen van Italiaanse media geen goed kan doen. AC Milan won van zes van zijn afgelopen zeven wedstrijden en triomfeerde zondag voor het eerst in drie jaar weer eens in de Milanese derby, maar voor de pers was dat geen aanleiding om het gezaag aan de stoelpoten van de Nederlandse trainer te staken. Daags na de zege in de stadsderby werd Filippo Inzaghi maar weer eens gesouffleerd door Mediaset en vrijdag schoof La Gazzetta dello Sport de werkeloze Luciano Spalletti naar voren. Seedorf kijkt er niet eens meer van op.

Milan en Atalanta zijn in alle opzichten tegenpolen. De trotse topclub versus de bescheiden provincialen. De topaankopen tegen de talenten. Spotlights tegenover anonimiteit. Seedorf zou een moord doen voor de rust waarin Colantuono zijn elftal kan kneden. Het enige dat de Nederlander kan doen, is ervoor zorgen dat hij zich met Milan voor de Europa League plaatst. Daarna is hij overgeleverd aan de grillen van de familie Berlusconi.

Zesde plaats
Milan heeft het bereiken van de zesde plaats niet in eigen hand, maar als het zijn laatste twee duels (met Atalanta en Sassuolo) allebei wint, is de kans groot dat de club zich voor Europees voetbal plaatst. Torino (zesde) en Parma (zevende) nemen het zondag 15.00 uur namelijk tegen elkaar op in Turijn. Bij een gelijkspel is Milan spekkoper.

Onderlinge historie

Een overwinning op bezoek bij Atalanta, moet gezien de vorm waarin beide clubs verkeren, te doen zijn voor Milan. De laatste keer dat Atalanta in eigen huis van Milan won, is alweer ruim zes jaar geleden. Op 23 januari 2008 zegevierde Atalanta met 2-1 dankzij goals van Antonio Langella en Fernando Tissone. Gennaro Gattuso deed wat terug namens Milan, waar met Seedorf en Zeljko Kalac twee oude bekenden uit de Eredivisie in actie kwamen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
08/01/2012 Atalanta Bergamo-AC Milan 0-2 Serie A
02/05/2012 AC Milan-Atalanta Bergamo 2-0 Serie A
15/09/2012 AC Milan-Atalanta Bergamo 0-1 Serie A
27/01/2013 Atalanta Bergamo-AC Milan 0-1 Serie A
06/01/2014 AC Milan-Atalanta Bergamo 3-0 Serie A

Tekst: Reon Boeringa

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.