Scolari: 'Ik zou Costa hoe dan ook meenemen'

Reacties

Diego Costa moet vrezen voor deelname aan het WK in Brazilië. Vicente Del Bosque, de bondscoach van Spanje, twijfelt om de van een hamstringblessure revaliderende spits van Atlético Madrid mee te nemen. En dat terwijl de keuzeheer van gastland Brazilië Costa sowieso mee zou nemen.

Scolari: 'Ik zou Costa hoe dan ook meenemen'

'Ik had hem opgeroepen voor het WK. Hij is zo sterk als een paard. Bij ons had hij gespeeld, als diepe spits of vleugelspeler', aldus Felipe Scolari. Echter, de geboren Braziliaan Costa koos voor Spanje en is opgenomen in de voorselectie van de regerend wereldkampioen.

'Ik heb Costa twee keer gesproken over deze kwestie. Het probleem is dat er iets heel anders speelde bij zijn keuze. Doordat hij de Spaanse nationaliteit aannam kwam er een extra plaats vrij in de selectie van Atlético Madrid’, legt de Braziliaanse bondscoach uit. Costa speelde in het verleden twee interlands voor zijn vaderland en pas één in het shirt van Spanje.

Het is nog maar de vraag of Del Bosque Costa meeneemt nu hij een scheur in zijn hamstring heeft. Volgens de Spaanse medici moet de fysiek sterke spits minimaal twee weken rust houden. Dat houdt in dat hij vlak voor de openingswedstrijd van Spanje tegen Nederland de training kan hervatten. Costa kan op tijd fit zijn voor de eindronde in zijn geboorteland, maar of Del Bosque dat risico durft te nemen is afwachten.

De aanvaller kampt al maanden met hamstringklachten en forceerde tot twee keer toe een rentree in de beslissende fase van zijn club. Tijdens het kampioensduel met Barcelona (1-1, Atlético kampioen) duurde zijn optreden zestien minuten, terwijl de Champions League-finale tegen Real Madrid (4-1 verlies) na negen minuten al ten einde was voor Costa.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.