Del Bosque spreekt 'volste vertrouwen' in Torres uit

Reacties

Vicente del Bosque heeft vertrouwen in Fernando Torres als eerste spits. De Spaanse keuzeheer weigert spelers op te roepen die niet fit zijn, wat mogelijk slecht nieuws is voor Diego Costa.

Del Bosque spreekt 'volste vertrouwen' in Torres uit

Torres, die opnieuw een teleurstellend seizoen beleefde bij Chelsea, is de enige centrumspits in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Bolivia op 30 mei. Het aanvalsduo van Atlético Madrid – Diego Costa en David Villa – krijgt rust na de Champions League-finale, terwijl Fernando Llorente en Álvaro Negredo, die wel in de voorselectie zitten, simpelweg gepasseerd worden.

Del Bosque vestigt zijn hoop voorlopig volledig op El Niño, die sinds de Confederations Cup niet meer opgeroepen werd voor het Spaanse elftal. 'Los van zijn cijfers oogde Torres in topvorm’, doelde Del Bosque op de schamele elf doelpunten die de dertigjarige aanvaller dit seizoen in alle competities maakte. ‘Voor ons heeft hij altijd goed gepresteerd en we hebben het volste vertrouwen in hem.'

Llorente
'Spelers als Llorente en  Negredo kunnen we in een oogwenk erbij halen', weigerde Del Bosque conclusies te verbinden aan zijn wedstrijdselectie. 'Voor het duel met Bolivia gaan we onze definitieve WK-selectie nog niet bekend maken.'

Fernando Llorente maakte dit seizoen achttien doelpunten voor Juventus, maar moet toch vrezen voor zijn plaats in de WK-selectie van Spanje.
Fernando Llorente maakte dit seizoen achttien doelpunten voor Juventus, maar moet toch vrezen voor zijn plaats in de WK-selectie van Spanje.

Daar voegde hij aan toe. 'We hebben niet met Llorente gesproken. We hebben geen nieuws ontvangen dat er iets mis is met hem. Hij heeft een goed seizoen gehad bij Juventus, maar we hebben het niet nodig gevonden om hem te bellen.'

Diego Costa
Voor Diego Costa, die zich zaterdag in de finale tegen Real Madrid al na negen minuten moest laten vervangen, ziet het er ook niet goed uit. Hij heeft last van zijn hamstring, terwijl Del Bosque alleen met fitte spelers wil werken. 'Het is cruciaal dat iedereen in de selectie in goede conditie is. We gaan geen futloze spelers meenemen naar het WK.'

Op 13 juni begint het WK voor Spanje met een wedstrijd tegen Nederland. Voor die tijd spelen de Spanjaarden slechts twee oefenduels. Naast de eerder genoemde wedstrijd tegen Bolivia treedt de huidige wereldkampioen op 7 juni aan tegen het nietige El Salvador.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.