Del Bosque haalt Deulofeu bij selectie, Navas afwezig

Reacties

Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje heeft Gerard Deulofeu bij de selectie gehaald voor het oefenduel met Bolivia op 30 mei. Onder anderen Jesús Navas en Álvaro Negredo zijn afwezig.

Del Bosque haalt Deulofeu bij selectie, Navas afwezig

De keuze voor de door Barcelona aan Everton verhuurde Deulofeu is opmerkelijk, omdat de vleugelspeler niet tot de voorselectie van dertig man behoorde die Del Bosque eerder bekendmaakte.

'Hij is een jong talent en zijn prestaties bij Everton zijn een stap voorwaarts geweest', legde de Spaanse bondscoach uit aan Sport. 'Als we vanwege blessures iemand moeten selecteren uit ons tweede team, dan is hij een van de grootste kandidaten.'

Finale
De spelers van Atlético Madrid en Real Madrid, die zaterdagavond nog de finale van de Champions League speelden, ontbreken in de groep van negentien die Del Bosque selecteerde voor het duel met Bolivia. De oefenwedstrijd in Sevilla komt nog te vroeg voor de finalisten, die een week rust krijgen van de Spaanse keuzeheer.

Naast de finalisten ontbreken van de spelers uit de voorselectie ook Jesús Navas, Álvaro Negredo, Fernando Llorente en Thiago Alcântara. Laatstgenoemde is geblesseerd, maar voor de andere drie spelers kan het ontbreken in de wedstrijdselectie een slecht voorteken zijn voor de deelname aan het WK.

Nederland
Op 13 juni begint het WK voor Spanje met een wedstrijd tegen Nederland. Voor die tijd spelen de Spanjaarden slechts twee oefenduels. Naast de eerder genoemde wedstrijd tegen Bolivia treedt de huidige wereldkampioen op 7 juni aan tegen het zwakke El Salvador.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.