VI Live: Kuipers fluit af, Real Madrid wint de Champions League

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International deze zaterdag de finale van de Champions League op de voet volgt.

23.35 uur: VIERING
De spelers van Real Madrid houden de felbegeerde Cup met de Grote Oren omhoog. Het is de tiende keer dat de Madrileense club de Europa Cup I/ Champions League wint. Het feest kan beginnen voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti.

23.30 uur: FELICITATIES
De spelers van beide teams worden gefeliciteerd door UEFA-voorzitter Michel Platini. Hij geeft iedereen een medaille. Ook Kuipers en zijn assistenten worden geëerd.

23.21 uur: AFGELOPEN
Björn Kuipers fluit voor het einde van de wedstrijd. Real Madrid wint met 4-1 in de finale van de Champions League. De spelers van De Koninklijke winnen La Décima. Een groot feest zal volgen.

23.20 uur: RODE KAART
Trainer Diego Simeone krijgt de rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Het is een droevig einde van deze zinderende finale.

23.17 uur: DOELPUNT REAL MADRID
Kuipers fluit voor een strafschop. Cristiano Ronaldo wordt neergelegd door Gabi. Hij schiet de penalty zelf onberispelijk binnen. Het is alweer zijn zeventiende treffer dit Champions League-seizoen.

23.15 uur: DOELPUNT REAL MADRID
De Champions League-finale is gespeeld. Marcelo schiet de 3-1 binnen. Courtois toucheert de bal nog, maar dat is niet genoeg. De wedstrijd is beslist, Real Madrid wint de Champions League.

23.08 uur: DOELPUNT REAL MADRID
En daar is ineens de 2-1 voor Real Madrid. Na een solo schiet Di María op keeper Courtois, maar in de rebound slaat Gareth Bale toe. De man van honderd miljoen kopt 2-1 binnen.

23.07 uur: PIJNTJES
Diverse spelers kampen met pijntjes. Beide teams lijken er volledig doorheen te zitten.

23.05 uur: VANGBAL COURTOIS
Luka Modric probeert het namens Real Madrid van afstand. Zijn schot wordt van richting veranderd, maar is een makkelijke prooi voor de Belgische doelman van Atlético Madrid.

23.00 uur: RUST
Het is rust in de verlenging. Nog een kwartier te gaan. Penalty's lonken.

Diep in de blessuretijd zorgt Sergio Ramos voor de gelijkmaker. Spanning en sensatie in de eindstrijd van het miljoenenbal.

22.59 uur: EERSTE HELFT VERLENGING
De eerste helft van de verlenging stelt weinig voor. Er zijn amper kansen. Uit hoekschoppen komt tot dusver ook geen gevaar.

22.43 uur: PENALTY'S LONKEN
Voor de zevende keer in de CL-historie is een verlenging nodig in de finale. In alle zes voorgaande gevallen mondde dat uit in penalty's. De laatste ECI/CL-finale waarin er tijdens de verlenging gescoord werd, was die van 1992 (Barcelona-Sampdoria 1-0, Ronald Koeman).

22.41 uur: SIMEONE KLAAGT
De gelijkmaker van Sergio Ramos komt hard aan bij Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone rekende zich al rijk en doet daarom nu zijn beklag bij scheidsrechter Björn Kuipers, die tot onvrede van de Argentijn vijf minuten extra tijd bijtrok.

22.38 uur: VERLENGING
Verlenging in de Champions League-finale. Er wordt nog twee keer een kwartier gespeeld. Wat een zinderend slot van de reguliere speeltijd.

22.36 uur: DOELPUNT REAL MADRID
Weer is het Sergio Ramos die belangrijk is voor Real Madrid. Diep in de blessuretijd kopt de Spanjaard raak uit een corner van Modric. Het is zijn zesde doelpunt in de laatste zeven wedstrijden.

22.33 uur: VIJF MINUTEN BLESSURETIJD
Björn Kuipers telt er vijf minuten blessuretijd bij op. Nog even.

22.27 uur: REAL MADRID DRINGT VERDER AAN
Real Madrid zet heel veel druk. Voor het doel van Atlético Madrid is veel te doen, maar de treffer wil maar niet vallen.

22.25 uur: SIMEONE WISSELT
Atlético Madrid-trainer Simeone brengt Toby Anderweireld. Filipe Luís gaat er af.

22.20 uur: BALE BLIJFT MISSEN
Weer een goede mogelijkheid voor Real Madrid en weer is het Gareth Bale die mist. De Welshman dendert op karakteristieke wijze het stafschopgebied binnen maar schiet half in het gras op het moment dat hij met de buitenkant van zijn linkervoet de trekker wil overhalen.

22.17 uur: RONALDO WANHOOPT
De wanhoop is af te lezen van het gezicht van Cristiano Ronaldo. Met een omhaal probeert hij nogmaals een doelpunt te forceren, maar zijn inzet verdwijnt ongevaarlijk over het doel van Atlético Madrid.

22.16 uur: ATLÉTICO DEELT UIT
Björn Kuipers geeft zijn vierde gele kaart van de wedstrijd. Juanfran schoffelt Ángel di María onderuit. Atlético geeft geen krimp.

22.15 uur: REAL DRINGT AAN
Real Madrid komt dichter- en dichterbij. Nu is het Gareth Bale die van buiten het zestienmetergebied uithaalt. Hij mist het doel van Thibaut Courtois echter op een meter.

22.05 uur: RONALDO WEER DICHTBIJ
Uit een voorzet van Sergio Ramos komt Cristiano Ronaldo een paar centimeters tekort om de bal langs Thibaut Courtois te koppen. Nu schampt de Portugees de bal, waardoor die ruim naast gaat.

Ángel Di María wordt neergelegd door Raul Garcia.

22.01 uur: DUBBELE WISSEL REAL
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti grijpt in. Marcelo vervangt Fábio Coentrão op de linksbackpositie, terwijl hij met Isco een extra aanvallende kracht brengt in plaats van Sami Khedira, een controlerende middenvelder.

21.59 uur: EERSTE GEVAAR ATLÉTICO
Ook Atlético Madrid is voor het eerst sinds de hervatting gevaarlijk. David Villa haalt uit, maar ziet zijn schot via het been van Sami Khedira over de achterlijn gaan. Iker Casillas kan opgelucht ademhalen.

21.57 uur: RONALDO DICHTBIJ
Cristiano Ronaldo stelt Thibaut Courtois danig op de proef met een van richting veranderde vrije trap. De Belgische doelman houdt de bal met kunst- en vliegwerk uit zijn doel. Het is de eerste speldenprik van Real Madrid na rust.

21.56 uur: BARÇA GAF VOORBEELD
Dat het ook anders kan bewees Barcelona in 2006. De Catalanen bogen een 1-0 achterstand tegen Arsenal om in een 2-1 overwinning. Barça is de laatste club die daarin slaagde in een Champions League-finale.

De inschattingsfout van Iker Casillas kan Real Madrid duur komen te staan. Nooit eerder knokte De Koninklijke zich met succes terug van een achterstand bij rust.

21.54 uur: DOEMSCENARIO
De tweede helft is inmiddels zes minuten oud. Real Madrid heeft het Atlético Madrid nog niet moeilijk kunnen maken. Dat De Koninklijke met een achterstand de rust inging is slecht nieuws. In zo'n situatie won de negenvoudig Europa Cup I-winnaar nog nooit een Europese finale.

21.40 uur: CUPKOORTS IN MADRID
Met nog 45 minuten te spelen, klopt het hart in de keel van de Real Madrid-supporters. Het zal toch niet gebeuren dat La Décima aan hen voorbij gaat door toedoen van stadgenoot Atlético? Dat de finale leeft bij de koninklijke aanhang blijkt: Estadio Santiago Bernabéu is uitverkocht, maar dat geldt ook voor Estadio Vicente Calderón. Cupkoorts in Madrid...

21.33 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID 0-1
Rust in Estádio da Luz. Het staat nog steeds 0-1 voor Atlético Madrid, door een doelpunt van Diego Godín. De mandekker was vorige week eveneens van grote waarde voor zijn ploeg. Toen maakte hij de zeer belangrijke gelijkmaker tegen Barcelona. Daardoor won het team van Simeone de Spaanse landstitel.

Gareth Bale baalt! Hij had namens Real Madrid de grootste mogelijkheid om te scoren. Zijn schot ging naast.

21.32 uur: GEEL VOOR KHEDIRA
Sami Khedira pakt namens Real Madrid een gele kaart.

21.22 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID!
Atlético Madrid komt op voorsprong door een doelpunt van Diego Godín! Iker Casillas ziet er slecht uit bij de kopbal van de verdediger, die net over de doellijn gaat.

21.18 uur: BALE MIST GROTE KANS
De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Gareth Bale. Hij raast op het doel van Atlético Madrid af, maar schiet naast. Hopelijk breekt dit wapenfeit van Real Madrid de vooralsnog matige wedstrijd open.

21.14 uur: KUIPERS DEELT UIT
Enige opwinding in Lissabon. Raúl García haalt Di María neer en dat komt hem op een gele kaart te staan. Sergio Ramos wordt eveneens door Kuipers bestraft met geel wegens aanmerkingen op de leiding. Uit de vrije trap die Real Madrid krijgt, schiet Cristiano Ronaldo de bal recht op Atlético-doelman Courtois af.

21.10 uur: FANTASIELOZE START
Tot dusver valt er weinig te genieten in de vijfde Madrileense derby van het seizoen. Zowel Iker Casillas als Thibaut Courtois heeft nog geen enkele serieuze redding hoeven te verrichten.

20.55 uur: DIEGO COSTA VALT UIT
Diego Costa wordt gewisseld. Na negen minuten spelen zit zijn Champions League-finale er op. Adrián vervangt hem. Het is op z'n zachtst gezegd apart te noemen dat coach Diego Simeone de niet fitte spits opstelde. Hij kan in het restant van het duel nu nog maar t wee wisselspelers inbrengen. Het is de snelste wissel ooit in een Champions League-finale.

20.45 uur: AFTRAP REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID
We gaan beginnen! De spelers staan klaar, net als scheidsrechter Björn Kuipers. Hij is de eerste Nederlander na Dick Jol (2001) die een Champions League-finale fluit.

20.35 uur: Nog even, en dan trappen de Spaanse voetbalmachten af. Het zal een zinderende finale worden. Real Madrid is de productiefste ploeg in de Champions League aller tijden, met 37 doelpunten. Een nieuw record. Atlético Madrid is dit seizoen nog ongeslagen.

20.05 uur: De NOS blikte vooruit op de het treffen tussen de twee grootmachten. Jack van Gelder in gesprek met Co Adriaanse.

20.00 uur: Atlético Madrid stond eerder al in de finale van de Europa Cup I, het voormalige Champions League-toernooi. In 1974 verloor het van Bayern München. Zaterdagavond komt de herkansing. Het bovenstaande filmpje om in de sfeer te komen.

19.30 uur: OPSTELLINGEN REAL MADRID – ATLÉTICO MADRID
Real Madrid-verdediger Pepe is niet fit genoeg bevonden voor het belangrijke treffen. In zijn plaats start Raphaël Varane. Opvallend is de basisplaats voor Sami Khedira. De Duitser kampte lange tijd met een zware knieblessure en is pas sinds kort weer beschikbaar. Aan de zijde van Atlético Madrid begint Arda Turan op de reservebank. De middenvelder viel vorige week uit in de kampioenswedstrijd tegen Barcelona (1-1). Deze avond geen Nederlandse voetballers op het veld, wel een Nederlandse scheidsrechter in de persoon van Björn Kuipers.

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Ramos, Coentrão; Khedira, Modric, Di María; Bale, Benzema en Ronaldo.
Atlético Madrid: Courtois; Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis; Raúl García, Gabi, Tiago, Koke; Diego Costa, Villa.

Zal ie spelen of niet? Het shirt ligt in ieder geval klaar voor de doelpuntenmachine die Diego Costa heet.
De voetbalschoenen van Iker Casillas staan klaar voor de zinderende Spaanse Champions League-finale van zaterdagavond. De international kan zijn derde Champions League-titel winnen.
Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.