Schubert sleept contract binnen met succesreeks Gladbach

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft interim-trainer André Schubert (44) beloond met een contract tot juni 2017 voor de goede resultaten die de ploeg sinds zijn entree boekt.

Schubert sleept contract binnen met succesreeks Gladbach

Op 21 september nam Schubert de functie van hoofdtrainer over van Lucien Favre, die de Duitse equipe vorig seizoen nog naar de Champions League loodste maar de ploeg dit jaar niet aan de praat kreeg. Hij besloot daarom op te stappen bij de club waar de Nederlandse verdediger Roel Brouwers onder contract staat.

Sinds de entree van Schubert, die werd overgeheveld van de beloften, presteren Die Fohlen uitstekend. Onder zijn leiding zette de club een recordreeks van zeven achtereenvolgende zeges neer (inclusief de 2-0 bekerwinst op Schalke 04), waardoor de club van de achttiende naar de huidige zesde plaats in de Bundesliga klom.

In de Champions League verbeterden de prestaties ook enigszins, maar is de volgende ronde niet langer een optie. Tegen Juventus werd twee keer een punt gepakt onder Schubert. De club staat momenteel nog wel laatste in Groep D met slechts twee punten. Europees overwinteren is alleen nog maar mogelijk door nummer drie Sevilla, dat een punt meer heeft, te achterhalen en zo in te stromen in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.