Gladbach om tafel met Schubert ondanks CL-uitschakeling

Reacties

Hoewel Borussia Mönchengladbach kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League wel kan vergeten, gaat de Duitse Bundesliga-club tijdens de interlandperiode toch om tafel met interim-coach André Schubert.

Gladbach om tafel met Schubert ondanks CL-uitschakeling

Sinds Schubert het op 21 september overnam van de opgestapte Lucien Frave presteerde Gladbach vooral in eigen land ijzersterk. Inclusief de bekerwedstrijd tegen Schalke 04 boekten Die Fohlen zeven opeenvolgende zeges (een Bundesliga-record), waardoor de nummer drie van vorig seizoen in zes speelronden van de achttiende naar de vijfde plaats steeg.

In de Champions League is het gat met Juventus (zes punten) na het 1-1 gelijkspel van dinsdagavond op basis van het onderlinge resultaat te groot om nog tweede te worden in Groep D, maar toch liet technisch directeur Max Eberl na afloop van het duel met de Italianen bij het Duitse Sky Sports weten zeer te tevreden te zijn over de prestaties van Schubert.

Finale
'We hebben ook in de Champions League goed gespeeld en twee knappe gelijkspelen tegen Juventus behaald. En de Europa League is er nog. Nu spelen we een finale in de thuiswedstrijd tegen Sevilla (dat derde staat met slechts één punt meer, red.). We hebben nu een zeer intensieve periode achter de rug. In de interlandpauze zal er een gesprek komen.'

En de kans is groot dat dat uitmondt in een langer contract voor Schubert, tot voor kort trainer van de Borussia-reserves, die sindsdien worden geleid door Arie van Lent. 'We zijn erg blij dat we zo'n interim-trainer hebben. We zullen een goede beslissing voor Borussia Mönchengladbach nemen', aldus Eberl over Schubert, die zelf baalde dat de Juve-defensie overeind bleef.

'We zijn tevreden met de prestatie, maar niet met het resultaat. Na de rode kaart (van Hernanes, red.) waren we nog dominanter, maar Juventus verdedigt erg goed', vertelde de Gladbach-coach na afloop. 'Ik heb het gevoel dat, als Italianen dat willen, je geen doelpunt tegen ze maakt. We hebben het tot het einde geprobeerd, maar het was erg lastig een gaatje te vinden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.