Groep D: City overklast Sevilla, Juventus pakt punt

Manchester City heeft zich op Spaanse bodem voor de volgende ronde van de Champions League geplaatst door van Sevilla te winnen. Elders in Groep D hielden Borussia Mönchengladbach en Juventus elkaar in evenwicht.

Sevilla - Manchester City 1-3
Raheem Sterling gaf het startschot voor een zeer attractieve openingsfase. Als een mes door de warme boter sneed City in de achtste minuut al door de Spaanse defensie. Sterling rondde het door Fernandinho gegunde buitenkansje af en tikte de 0-1 binnen. Even later was het de aangever van de openingstreffer die de schade voor Sevilla vergrootte. Doelman Sergio Rico had nog een antwoord op een knal van Wilfried Bony, maar was kansloos toen Fernandinho in de rebound de voorsprong verdubbelde met een kopbal.

Jesús Navas speelde 383 wedstrijden voor Sevilla alvorens naar Engeland te vertrekken. De rechtsbuiten van The Citizens verzuimde zijn ex-club pijn te doen en zag zijn inzet via de hand van doelman Rico tegen de paal belanden. Even later stond het jeugdproduct van de Spaanse subtopper aan de basis van de volgende goal. Bony wist zich wel raad met een lage voorzet van de flankspeler en schoof de bal beheerst in de korte hoek: 1-3.

Dat terwijl Sevilla beter in de wedstrijd was gekomen. Het elftal van trainer Manuel Pellegrini leek na de tweede vroege goal uitgeraasd en de gastheren namen meer initiatief. Dat resulteerde halverwege de tweede helft in een treffer van Benoît Trémoulinas. De City-verdediging had geen antwoord op de opstomende vleugelverdediger Coke en de Spanjaard bediende zijn collega-back, die uit een voorzet eenvoudig de aansluitingstreffer in het lege doel kopte.

In de tweede helft bleek dat de ploegen hun kruit voor rust al grotendeels hadden verschoten. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán zakte het tempo en verdedigden de bezoekers de geruststellende voorsprong. De zoektocht van Sevilla naar een aansluitingstreffer bleek tevergeefs, waardoor City ook op de ranglijst afstand neemt van de Spanjaarden en nu de nieuwe koploper is in Groep D. De Engelsen zijn na de zege zeker van de volgende ronde van de Champions League.

Borussia Mönchengladbach - Juventus 1-1
Met een assist van grote schoonheid stelde Paul Pogba de na een hartoperatie teruggekeerde Stephan Lichtsteiner in staat zijn rentree op te luisteren met een doelpunt. De Fransman legde de Duitse defensie in de luren met een lob over grote afstand, waarna de Zwitserse rechtsback de gelijkmaker in het Gladbach-doel volleerde.

De 1-1 kwam als geroepen omdat De Oude Dame al snel in de achtervolging moest na een zeldzame fout van Giorgio Chiellini. Door het slippertje van de Italiaan belandde de bal bij Raffael, die verdediger Fabian Johnson in staat stelde de score te openen. De Amerikaan faalde niet en leek Gladbach zo op weg te helpen naar de eerste zege in Groep D.

Hernanes dupeerde zijn ploeg al vroeg in de tweede helft met een kamikaze-actie. De Braziliaan vloog een duel op het middenveld met twee gestrekte benen in, waarna scheidsrechter Björn Kuipers de boosdoener een rode kaart toonde. Gladbach bleek niet in staat de nummerieke meerderheid uit te buiten en zoekt daardoor na vier speelronden nog altijd naar de eerste driepunter. Juventus houdt de schade beperkt en staat tweede met een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger Sevilla.