Dost als invaller goud waard, crisis Gladbach verdiept

Reacties

VfL Wolfsburg is dankzij Bas Dost ontsnapt aan een nieuw puntenverlies. Luc Castaignos bleef na zijn hoofdrol van vorige week in de schaduw.

Dost als invaller goud waard, crisis Gladbach verdiept

VfL Wolfsburg  - Hertha BSC 2-0
Bas Dost was bij VfL Wolfsburg gedegradeerd tot bankzitter. De spits, die dinsdag in de rust van het Champions League-duel met CSKA Moskou plaats had moeten maken voor Nicklas Bendtner, zag vanaf de zijkant hoe zijn ploeg moeite had met Hertha BSC. Rune Jarstein, die na rust de aangeslagen Thomas Kraft had vervangen, bleek een te grote sta-in-de-weg in het Berlijnse doel.

Vanaf de 71ste minuut mocht Dost proberen de ban te breken. De Oranje-international had weinig tijd nodig om te voorkomen dat Wolfsburg voor de tweede keer op rij in de Bundesliga niet tot scoren zou komen. Koud vijf minuten in het veld opende hij op aangeven van Daniel Cagliuri de score. In de slotfase vergrootte Dost uit een strafschop de marge.  Voor Hertha, dat aantrad zonder de geblesseerde Roy Beerens, bleek dat de genadeklap.

Hamburger SV – Eintracht Frankfurt 0-0
Luc Castaignos vormde vorige week tegen 1. FC Köln met Alexander Meier en Haris Seferovic nog het overtuigende destructiebedrijf van Eintracht Frankfurt. Maar van de gevreesde aanval werd in Hamburg beduidend minder vernomen. Pas na bijna een uur moest keeper Jaroslav Drobny handelend optreden na een poging van Seferovic, zoals de voormalig doelman van ADO Den Haag ook Meier van een treffer afhield. In de 83ste minuut kwam er voor Castaignos een einde aan een onopvallend optreden. Vanaf de zijkant zag hij hoe beide ploegen niet op jacht gingen naar de winnende treffer maar genoegen namen met een punt.

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach 1-0
De crisis bij het Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers houdt aan. Opnieuw ging de ploeg van trainer Lucien Favre onderuit. Ook na het bezoek aan 1. FC Köln staat de nummer drie van afgelopen seizoen nog met lege handen in de Bundesliga.

Anthony Modeste brak in de 64ste minuut de ban voor Die Geissbocken, die dankzij hun overwinning de sprong naar de vierde plaats hebben gemaakt. Sinds het bekersucces tegen Sankt Pauli van 10 augustus heeft Borussia Mönchengladbach geen punt meer gepakt, met de laatste plaats als logische resultaat.

Werder Bremen – FC Ingolstadt 04 0-1
FC Ingolstadt blijft sterk presteren op het hoogste niveau. Dit keer moest Werder Bremen eraan geloven. De thuisploeg moest de punten aan de promovendus laten door een late goal van Moritz Hartmann. Werder verloor niet alleen de wedstrijd maar in de blessuretijd ook Philipp Bargfrede met een rode kaart na een zware overtreding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.