Ook Van Lent beleeft mooie tijden bij Gladbach

Reacties

Borussia Mönchengladbach kan zaterdag met dank aan Andre Schubert een bijzonder record evenaren. Ook zijn Nederlandse vervanger Arie van Lent bij de beloftes doet het goed.

Ook Van Lent beleeft mooie tijden bij Gladbach

Op bezoek bij Hertha BSC kan Borussia Mönchengladbach de zesde competitiewedstrijd op rij winnen sinds de aanstelling van interim-coach Schubert. De enige trainer die een dergelijke reeks neerzette, is Willi Entenmann met VfB Stuttgart in 1986.

Met de maximale score na vijf Bundesliga-speelronden heeft Schubert uitstekend werk geleverd in Gladbach. Op 21 september werd hij als coach van het tweede elftal van Die Fohlen doorgeschoven als opvolger van Lucien Favre.

Schubert is op zijn beurt vervangen door Arie van Lent (45), in de periode 1999-2004 spits van Borussia's hoofdmacht en sinds februari 2013 coach van de Onder-19. Met vier zeges en een gelijkspel stuwde hij de belofteploeg in de Regionalliga West (vierde niveau) naar de tweede plaats.

'Het tijdstip dat was natuurlijk lastig', vertelt de in Gelderland geboren en getogen Van Lent, die al jaren over zowel de Nederlandse als Duitse nationaliteit beschikt. 'Maar de resultaten zijn goed, dus voor zowel het eerste als tweede team heeft het goed uitgepakt. Officieel is Schubert op interim-basis aangesteld bij het eerste team. Datzelfde geldt voor mij. Of het tijdelijk of permanent is, zal denk ik afhangen van de resultaten de komende tijd. Ik denk dat de club daarover zelf nog niet uit is.'

Ambitie
Na het beëindigen van zijn profloopbaan in 2007 was hij hoofdtrainer van onder meer Rot-Weiss Ahlen en Kickers Offenbach. De Onder-19 van Borussia Mönchengladbach is actief op het hoogste niveau. 'Bij de tweede selectie van Gladbach trainen en leven de jongens echt als profs', stelt Van Lent.

'Het is mooi te ervaren hoe die jongens er alles aan doen om door te breken. Zo voetballen Marvin Schulz en Mahmoud Dahoud, twee jongens die lange tijd in mijn groep zaten, al regelmatig in het eerste team. Het trainen van senioren heb ik al eerder bij Rot-Weiss Essen en Kickers Offenbach gedaan. Dat is heel goed bevallen, mijn ambitie voor de toekomst is wel om ook als hoofdtrainer in de Bundesliga te werken.'

De komende drie speelronden speelt de formatie van Van Lent tegen teams die eveneens bovenin de Regionalliga staan. Te beginnen vandaag tegen Viktoria Köln, vervolgens Rödinghausen en koploper Sportfreunde Lotte. 'Het worden interessante weken', aldus de coach. 'Promotie naar de Derde Liga is geen doel op zich. Voor Gladbach is het belangrijke dat de spelers zich goed ontwikkelen. Maar voor de spelers zou het fantastisch zijn als ze volgend jaar landelijk kunnen voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.