Schots duel bewijst opnieuw noodzaak doellijntechnologie

In Schotland is zondag nog maar eens bewezen dat het moderne voetbal niet zonder doellijntechnologie kan om bepaalde arbitrale blunders te voorkomen. Bij het competitieduel tussen Hibernian en Heart of Midlothian werd een zekere treffer niet toegekend.

Schots duel bewijst opnieuw noodzaak doellijntechnologie

De vrije trap van Hibernian-spits Leigh Griffits stuitte via de onderkant van de lat ver achter de doellijn. Waar een feestje in de maak leek voor de thuisploeg, dacht arbiter Euan Norris daar anders over. Hij liet vrolijk doorspelen, waardoor het treffen in een doelpuntloze remise eindigde.

Door het punt bezet Heart of Midlothian nu de tiende plaats met 34 punten. Hibernian staat vier plaatsen hoger en heeft zes punten meer.

Het incident van vandaag heeft veel weg van de treffer die Frank Lampard op het WK van 2010 maakte namens Engeland tegen Duitsland (foto). Ook zijn inzet werd niet geteld als treffer, waardoor Duitsland uiteindelijk zou winnen met 4-1 en naar de kwartfinales zou gaan. De niet toegekende goal van Lampard was het begin van een lobby vóór de invoering van technische middelen om de arbiters te ondersteunen.

Onlangs werd bekend dat in de Engelse Premier League vanaf volgend seizoen doellijntechnologie de arbiters zal ondersteunen. De FIFA maakte eerder al bekend dat dit eveneens het geval zal zijn op het WK van 2014 in Brazilië. Deze zomer zal er op de Confederations Cup ook al sprake zijn van dat systeem.

In Nederland staat de KNVB positief tegenover de invoering van doellijntechnologie. Een besluit over de invoering daarvan werd in Zeist nog niet gemaakt. Bekijk hier de niet toegekende goal van Griffits.


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen