Blatter wil effect doellijntechnologie op schermen tonen

Sepp Blatter wil dat toeschouwers in de stadions op videoschermen net als bij tennis moeten kunnen meekijken als er gebruikt wordt gemaakt van doellijntechnologie. Volgens de FIFA-voorzitter dient het systeem transparant te zijn.

Blatter wil effect doellijntechnologie op schermen tonen

Voetbalfans kunnen dan met eigen ogen zien of een bal de doellijn heeft gepasseerd. Vanaf komend seizoen gaat de Premier League al gebruik maken van de tijdens het WK voor clubteams met succes geteste technologie. Vervolgens is ook het WK in Brazilië (2014) aan de beurt.

Blatter (foto) deed zijn uitspraak tijdens een bijeenkomst in het Schotse Edinburgh. 'Niet alleen de scheidsrechter en de andere officials moeten kunnen zien of de bal de doellijn is gepasseerd', meende de Zwitser die lange tijd technologische hulpmiddelen heeft geprobeerd tegen te houden.

'Maar nu we ermee gaan werken mag het geen geheim zijn', vindt Blatter. 'Anders is het weinig zinvol het systeem in te voeren. Voetbal heeft openheid nodig.'

In een reactie zegt Alex Horne, de secretaris van de Engelse voetbalbond FA, dat hij er geen moeite mee heeft dat de tv-zenders kunnen meekijken, maar dat het vertonen van bepaalde controversiële beslissingen op de grote schermen in de stadions in sommige gevallen minder wenselijk kan zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen