Doellijntechnologie volgend seizoen in Premier League

Doellijntechnologie doet vanaf volgend seizoen zijn intrede in de Premier League. Daarmee wordt de Engelse competitie de eerste in de wereld die de technische ontwikkeling zal gebruiken in een volledige voetbaljaargang.

Doellijntechnologie volgend seizoen in Premier League

Alle clubs moeten het systeem in gebruik nemen, laat een woordvoerder namens de Premier League weten aan BBC. Dus ook de teams die uit het Championship promoveren. Welk systeem het wordt, moet nog blijken. Bedoeling is de kosten zo laag mogelijk te houden, benadrukt de woordvoerder.

Afgelopen week werd bekend dat doellijntechnologie ook zijn intrede doet op het WK 2014 in Brazilië. Daarvoor is naast GoalRef en HawkEye nog een derde aanbieder in de race: het Duitse bedrijf Cairos kreeg van de FIFA een licentie om een systeem te ontwikkelen.

Tijdens het WK voor clubteams in december zijn Goalref en Hawkeye succesvol getest. Na een vergadering van zaterdag moet de internationale spelregelcommissie IFAB uitsluitsel geven over de toepassing van de technologie in alle competities. De KNVB liet eerder al weten positief te staan tegenover de invoering van het technische hulpmiddel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen