Lampard: 'Doellijntechnologie heeft juist iets magisch'

Frank Lampard is er van overtuigd dat de doellijn-technologie, die tijdens het WK voor clubteams zijn intrede doet, iets magisch gaat toevoegen aan het voetbal. De middenvelder speelde donderdag zijn eerste WK-wedstrijd namens Chelsea, dat zich door de 3-1 overwinning tegen het Mexicaanse CF Monterrey direct plaatste voor de finale tegen Corinthians.

'We willen allemaal dat de juiste beslissingen worden genomen, of het nu in het voordeel van je club is of niet', aldus Lampard over de technische hulpmiddelen. 'Ik denk zelfs dat het iets magisch gaat toevoegen aan de wedstrijden.'

Opvallend is de positieve houding van de middenvelder tegenover de nieuwe techniek echter niet. Engeland werd tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika in de achtste finale namelijk uitgeschakeld door Duitsland, mede dankzij een niet toegekend doelpunt van Lampard (foto onder).

De Engelsen stonden op dat moment met 2-1 achter en zagen een zuiver doelpunt niet erkend worden door scheidsrechter Jorge Larrionda. Hierdoor kwam het vlak voor rust niet op gelijke hoogte met de ploeg van bondscoach Joachim Löw. In de tweede helft zouden de Duitsers uiteindelijk uitlopen naar 4-1.

'Het was absoluut een andere wedstrijden geworden als de 2-2 vlak voor rust had geteld', blikt de 93-voudig international terug. 'In dat geval hadden we niet moeten jagen op de gelijkmaker en was er meer ruimte ontstaan voor ons in de tweede helft. Het werd een pijnlijke zomer door deze misser.'

PlatiniIn tegenstelling tot Lampard is UEFA-voorzitter Michel Platini een fervent tegenstander van de doellijntechnieken. 'Ik begrijp dat Platini geen drastische veranderingen wil doorvoeren, maar wij willen goede beslissingen', reageerde de Londenaar op het standpunt van de Fransman.

'Met de snelheid van het spel op dit niveau is het voor de leidsmannen bijna onmogelijk om iedere keer de juiste beslissing te maken', besloot de 34-jarige spelverdeler, die donderdag tegen Monterrey dertig minuten voor tijd inviel voor de Braziliaan David Luiz. Beeld uit de WK-wedstrijd tussen Engeland en Duitsland in Zuid-Afrika waarbij duidelijk is te zien dat de inzet van Frank Lampard de doellijn is gepasseerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.