Robben apetrots op plekje in 'beste aanval van de wereld'

Reacties

Arjen Robben (30) ziet het als een enorme eer te mogen behoren tot de 'beste aanval van de wereld in 2014'. De Oranje-international en aanvaller van Bayern München werd samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verkozen in de driemansvoorhoede van het FIFPro World XI, het wereldelftal van 2014.

Robben apetrots op plekje in 'beste aanval van de wereld'

Maandagavond mocht Robben zodoende tijdens het FIFA-gala in Zürich, waar Ronaldo de Ballon d'Or (Gouden Bal) zou ontvangen, met de supersterren van Real Madrid en Barcelona het podium op wandelen.

'Een heel grote eer. Om in zo'n fantastisch elftal te staan, is geweldig', vertelde Robben aan de NOS. 'Het bijzondere is dat je gekozen bent door je collega's', aldus de aanvaller, die pas de tweede Nederlander in de verkiezing van het wereldelftal is. Sinds 2005 viel alleen Wesley Sneijder die eer ten deel. Hij beleefde in 2010 een topjaar met Internazionale en werd daar toen voor geëerd met een plek in het elite-elftal.

'Als je dan het podium op komt en je kijkt even naast je en je ziet Cristiano en Leo naast je staan, dan besef je pas hoe gigantisch het is om deel uit te maken van dit voetbalfeest', vulde Robben in De Telegraaf aan over de voor hem bijzondere avond. 'Je wordt voorgesteld als de beste voorhoede van de wereld. Ronaldo, Messi en Robben, dat is een geweldig gevoel. Ik ben net zo trots als de winnaar', aldus Robben, die zijn Portugese teamgenoot de de Gouden Bal gunde.

Ronaldo versloeg een échte ploeggenoot van Robben: Bayern-doelman Manuel Neuer en Messi. 'Cristiano verdient het gewoon. Wat hij in 2014 heeft gepresteerd is ontzettend indrukwekkend', aldus Robben, die zelf vierde werd in de Gouden Bal-verkiezing, maar al niet meer tot de drie laatste kanshebbers behoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.