Robben krijgt plek als middenvelder in 'VI-wereldelftal'

Reacties

Arjen Robben is door de bezoekers van de website van Voetbal International verkozen in het wereldelftal van het jaar. Hoewel hij door de FIFA als aanvaller genomineerd is, heeft hij een plekje op het middenveld toebedeeld gekregen.

Robben krijgt plek als middenvelder in 'VI-wereldelftal'

In aanloop naar de bekendmaking van de FIFA FIFPro World XI, maandagavond tijdens het FIFA-gala in Zürich, vroeg Voetbal International de bezoekers van de website hún favoriete wereldelftal van het jaar samen te stellen uit de 55 genomineerden. Dat Arjen Robben door tachtig procent van de bijna zeventigduizend stemmers werd gekozen, is niet echt verrassend. Opmerkelijk is wel zijn positie: rechtshalf.

Dat zit zo. Voorin werd massaal gekozen voor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi (twee van de drie genomineerden voor de Gouden Bal) en Zlatan Ibrahimovic. Saillant daarbij is dat Messi op geen enkele van de drie voorhoede-posities als eerste eindige, drie keer werd hij tweede. Omdat hij desondanks door liefst zeventig procent van de mensen werd gekozen, mag hij in dit elftal uiteraard niet ontbreken.

Verbannen
Dat betekent wel dat Robben (hij eindigde op de positie van rechtsbuiten nipt boven Messi) daardoor 'verbannen' is naar het middenveld. Ook op de positie van rechtshalf kreeg hij namelijk de meeste stemmen, Robben vormt het middenrif met Toni Kroos (Real Madrid) en Ángel di María (Manchester United). Wereldkampioen Manuel Neuer (de derde die de Gouden Bal kan winnen) verdedigt weinig verrassend het doel, terwijl achterin plek is voor Philipp Lahm, Sergio Ramos, Mats Hummels en David Alaba.

Met vier spelers is Bayern München de absolute hofleverancier van het 'VI-wereldelftal', op de voet gevolgd door Real Madrid (drie). Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Barcelona en Manchester United leveren allevier één speler. Van wereldkampioen Duitsland werden vier spelers gekozen, meer dan van ieder ander land. Argentinië (de verliezend WK-finalist levert twee spelers), Spanje, Oostenrijk, Zweden, Portugal en Nederland (alle één) volgen op gepaste afstand.

De internationale spelersvakbond FIFPro vroeg alle voetbalprofs in de wereld naar hun mening over wie een plaats verdient in het Elftal van het Jaar 2014. Duizenden gaven gehoor aan het verzoek, met een lijst van 55 namen als resultaat. Uit de vijf doelmannen, twintig verdedigers, vijftien middenvelders en vijftien aanvallers, kiezen de bezoekers van de website van de FIFA hun favoriete elf. Dat elftal wordt later maandag bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.