Casillas strijdt met Neuer om plek in FIFPro World XI

Reacties

De mondiale spelersorganisatie FIFPro heeft vijf doelmannen bekendgemaakt die gekozen kunnen worden in de FIFPro World XI. Manuel Neuer (Bayern München) lijkt favoriet, terwijl Iker Casillas ook verrassend is opgenomen op de shortlist.

Casillas strijdt met Neuer om plek in FIFPro World XI

De keeper van Real Madrid en het Spaanse elftal kan niet terugkijken op een topjaar. Casillas was vorig seizoen in de Primera Divisón tweede doelman, maar won wel als basisspeler van de Madrilenen de Champions League. In de finale blunderde Casillas echter, maar uiteindelijk zonder gevolgen. Ook tijdens het WK in Brazilië, waar Spanje al tijdens de groepsfase werd uitgeschakeld, maakte hij geen beste indruk.

Neuer deed dat wel, want met Duitsland kroonde hij zich tot wereldkampioen. Ook bij Bayern presteert hij uitstekend. Thibaut Courtois lijkt zijn grootste concurrent. De Belg kroonde zich op huurbasis bij Atlético Madrid tot kampioen van Spanje, haalde de finale van de Champions League en is ook bij Chelsea dit seizoen uitstekend begonnen.

Gianluigi Buffon en Claudio Bravo zijn de overige genomineerden. Buffon werd met Juventus kampioen van Italië, terwijl Bravo zich met Real Sociedad voor de Champions League plaatste en op het WK met Chili imponeerde. Hij hield er een transfer naar Barcelona aan over en is bij de Catalanen eerste keus tijdens competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.