Alleen spelers Spaanse clubs in FIFA FIFPro World XI

Barcelona en Real Madrid zijn de hofleveranciers van het FIFA FIFPro World XI 2012, ofwel het sterrenelftal van het afgelopen jaar. Beide ploegen leveren vijf spelers. Manchester United-aanvaller Robin van Persie is als enige genomineerde Nederlander buiten de boot gevallen.

Alleen spelers Spaanse clubs in FIFA FIFPro World XI

Vijftigduizend bij de spelersvakbond FIFPro aangesloten profvoetballers hebben hun stem uitgebracht. Lionel Messi behoort wél tot de geselecteerden. Hij kreeg de meeste stemmen (74,6 procent). Cristiano Ronaldo (64,9 procent) en Andrés Iniesta (64,5 procent) volgen op gepaste afstand. Er deden 55 spelers mee om een plek in het beste elftal. De verkiezing werd georganiseerd door de wereldvoetbalbond FIFA in samenwerking met de FIFPro.

De enige speler die niet van een van de twee Spaanse grootmachten is, komt van Atlético Madrid. Radamel Falcao vervult namens Atlético Madrid de spitspositie. De Colombiaans international is met een schitterende treffer namens Atlético ook in de race om de Puskás-award voor het mooiste doelpunt van 2012. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo flankeren hem in de aanval.

Het wereldelftal van 2012 is een voorloper van de uitreiking van de Gouden Bal, die maandagavond in Zürich plaats heeft. Lionel Messi, Andrés Iniesta en Cristiano Ronaldo strijden dan om de titel beste speler van 2012. Ook de prijs voor de mooiste treffer, waar Falcao dus ook aan mee doet, wordt dan uitgereikt.

Het definitieve wereldelftal verschilt op vier plaatsen van de FIFA FIFPro World XI 2012 die de ruim 35 duizend bezoekers van VI.nl in december hebben gemaakt. Daarin was ruimte voor Vincent Kompany (in plaats van Gerard Piqué), Philipp Lahm (in plaats van Marcelo), Andrea Pirlo (in plaats van Xabi Alonso) en Zlatan Ibrahimovic (in plaats van Radamel Falcao). <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's