FIFPro World XI: Robben vergezelt Messi, Ronaldo en Zlatan

Reacties

Arjen Robben houdt de Nederlandse eer hoog bij de verkiezing van de FIFPro World XI. Robin van Persie werd door de lezers van deze website niet verkozen in het elftal met de beste voetballers van het voorbije kalenderjaar.

FIFPro World XI: Robben vergezelt Messi, Ronaldo en Zlatan

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft alle voetbalprofs in de wereld gevraagd naar hun mening over wie er een plaats verdient het Elftal van het Jaar 2013. Duizenden gaven gehoor aan het verzoek, met een lijst van 55 namen als resultaat. Net als onder anderen de bezoekers van de websites van het Spaanse sportblad MARCA en de Franse krant L'Equipe werd ook bij Voetbal International gepeild wie van de genomineerden een basisplaats verdient.

In totaal kwamen er 48.165 stemmen binnen en Bayern München is hofleverancier van de FIFPro World XI 2013 met vijf spelers. De winnaar van de treble – de Champions League, landstitel en DFB-Pokal – wordt vertegenwoordigd door doelman Manuel Neuer, de verdedigers David Alaba en Philipp Lahm en de aanvallende middenvelders Franck Ribéry en Arjen Robben.

Robben is de enige Nederlander die de schifting overleefde en deed dat met groot gemak. Slechts één speler vergaarde meer stemmen dan de vleugelspeler van Oranje: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), de favoriet voor het winnen van de Gouden Bal, werd door 31.259 mensen in de FIFPro World XI verkozen, terwijl Robben met 30.411 stemmen het maar net iets minder deed.

Van Persie, die ook tot de 55 genomineerden behoorde, legde het als aanvaller af tegen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. De spits van Manchester United houdt wel onder anderen Luis Suarez, Neymar, Sergio Agüero en Robert Lewandowski achter zich.

Op het Gouden Bal-gala in Zürich op maandag 13 januari worden de elf uitverkorenen bekendgemaakt die zijn verkozen door hun eigen collega's. Iedereen die via de spelersvakbond heeft gestemd, maakt kans op een Meet and Greet met de spelers van de World XI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.