Bezoekers UEFA-site scharen Robben bij beste vijf ter wereld

Reacties

De ruim acht miljoen mensen die op de website van de UEFA hebben gestemd op hun ideale elftal hebben Arjen Robben geselecteerd. Slechts vier spelers werden vaker gekozen.

Bezoekers UEFA-site scharen Robben bij beste vijf ter wereld

De verkiezing op de officiële internetpagina van de Europese voetbalbond werd gehouden als voorloper op het wereldelftal van de FIFA, de FIFPro World XI. Dat team wordt maandag op het FIFA Ballon d'Or Gala bekendgemaakt. Robben werd door 61 procent van de ruim 8,4 miljoen stemmers bij de UEFA alvast verkozen bij de beste elf voetballers ter wereld.

Bayern München, de werkgever van Robben, is met vier spelers hofleverancier. Naast de Nederlander zijn ook keeper Manuel Neuer, verdediger David Alaba en back annex middenvelder Philipp Lahm verkozen. Real Madrid levert Sergio Ramos, Toni Kroos en uiteraard Cristiano Ronaldo. Het totaal aantal Duitsers in het elftal komt met Kroos op drie: meer dan ieder ander land.

De overige spelers in het team zijn Lionel Messi (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Diego Godín (Atlético Madrid) en Ángel Di María (Manchester United). Met 78 procent is Ronaldo de meest gekozen speler, hij wordt gevolgd door Sergio Ramos (75), Lahm (66), Neuer (65) en Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.