Robben in FIFA/FIFPro World XI naast Ronaldo en Messi

Reacties

Arjen Robben maakt deel uit van de FIFA/FIFPro World XI. Liefst 23.383 voetballers uit 58 verschillende landen selecteerden de Nederlandse aanvaller in hun wereldelftal van het jaar.

Robben in FIFA/FIFPro World XI naast Ronaldo en Messi

In de World XI, die maandagavond op het FIFA-gala in Zürich werd bekendgemaakt, vormt Robben een voorhoede met twee van de drie genomineerden voor de Gouden Bal, de prijs voor wereldvoetballer van het jaar. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Lionel Messi (Barcelona) vergezellen de aanvaller van Bayern München voorin.

Manuel Neuer, de derde kanshebber op de Gouden Bal en ploeggenoot van Robben, verdedigt het doel. Achterin kozen de stemmers ietwat verrassend voor het Paris Saint-Germain-duo David Luiz en Thiago Silva. Zij speelden met Brazilië afgelopen zomer in eigen land een wat ongelukkig WK, dat werd afgesloten met nederlagen tegen Duitsland (halve finale, 7-1) en Nederland (troostfinale, 3-0). Ook Philipp Lahm (Bayern München) en Sergio Ramos (Real Madrid) kregen een plek achterin.

Het middenveld wordt gevormd door Ángel di María van Manchester United (die dit jaar ook voor Real Madrid speelde), Toni Kroos van Real Madrid (kwam na het WK over van Bayern München) en Andrés Iniesta van Barcelona. Met beiden drie spelers (met Kroos en Di María erbij opgeteld vier) zijn Bayern München en Real Madrid de hofleveranciers van het wereldelftal van de FIFA. Duitsland levert drie spelers, Brazilië, Spanje en Argentinië ieder twee. Net als Robben maken ook David Luiz, Kroos en Di María hun debuut in het wereldelftal. Voor Messi en Ronaldo is het de achtste keer: een record.

De internationale spelersvakbond FIFPro vroeg alle voetbalprofs in de wereld naar hun mening over wie een plaats verdient in het Elftal van het Jaar 2014. Duizenden gaven gehoor aan het verzoek, met een lijst van 55 namen als resultaat. Uit de vijf doelmannen, twintig verdedigers, vijftien middenvelders en vijftien aanvallers, kozen de bezoekers van de website van de FIFA vervolgens hun favoriete elf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.