Nederlandse profs verkiezen Alaba boven David Luiz

Reacties

In de FIFA/FIFPro World XI 2014 is er wat de Nederlandse profs betreft geen plaats voor David Luiz. David Alaba heeft wel een basisplaats.

Nederlandse profs verkiezen Alaba boven David Luiz

Tijdens het FIFA Ballon d'Or Gala werden maandag de elf namen bekendgemaakt die door de 23.383 profs uit 58 landen in het Elftal van het Jaar 2014 kozen. Onder hen ook Arjen Robben, die net als Toni Kroos, David Luiz en Ángel Di Maria debuteert in de FIFA/FIFPro World XI.

Maar de Nederlandse profs die een stembiljet invulden, kwamen tot een iets andere samenstelling: Alaba krijgt in de verdediging de voorkeur boven David Luiz. Daarmee komt het aantal spelers dat vorig kalenderjaar voor Bayern München uitkwam op vijf.

Naast Alaba en Robben werden ook Philipp Lahm en Manuel Neuer verkozen in de FIFA/FIFPro World XI, terwijl Toni Kroos afgelopen zomer van Der Rekordmeister overstapte naar Real Madrid. De Champions Leage-winnaar zag ook door de Nederlandse profs vier spelers genomineerd worden: Kroos, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo en de aan Manchester United verkochte Ángel Di Maria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.